Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hudební festival v Českém Krumlově stále neví, kolik koncertů letos nabídne

Zatím stále není jisté, kolik koncertů se odehraje na letošním Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov. Pořadatelé jistě nabídnou 18 koncertů, ale počet se může zvýšit na 22. Záleží na tom, jakou přesnou částkou na akci přispěje ministerstvo kultury. Tu se pořadatelé dozvědí patrně v nejbližších dnech. Novinářům to řekli zástupci vedení festivalu, který se uskuteční od 15. července do 6. srpna.

„Festivalový rozpočet stále není naplněný. Proto jsme udělali první opatření, že jsme nezveřejnili čtyři koncerty a neprodáváme na ně ani vstupenky,“ řekl ředitel festivalu Jaromír Boháč. Rozpočet akce podle něj přesahuje 40 milionů korun. „Je to fatální, že k dnešnímu dni stále nevíme, kolik peněz od ministerstva kultury dostaneme,“ podotkl Boháč. Jakmile organizátoři budou znát přesnou částku, definitivně potvrdí finální podobu programu.

Bez ohledu na to je však jisté, že hlavní hvězdou se stane tenorista Juan Diego Flórez. Ten festival zahájí operním galakoncertem 16. července za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Den předtím se uskuteční takzvaný prolog. Jelikož se letos uskuteční 25. ročník festivalu, večer 15. července lidé uvidí na Zámeckých terasách audiovizuální show, která připomene historii této akce.

Pořadatelé také připravili večer věnovaný W. A. Mozartovi, letos totiž uplynulo 260 let od narození tohoto skladatele. Koncert se uskuteční 29. července v Klášterních zahradách, což bude nový prostor, v němž se festival představí. Kromě Flóreze se lidé mohou těšit na známé světové klavíristy Alexeje Volodina nebo Kun Woo Paika. Pořadatelé rovněž do programu zařadili muzikálovou hudbu v pásmu Bravo Broadway a filmovou hudbu Ennio Morriconeho a Luboše Fišera. Podrobný program zájemci najdou na webu festivalu.

Foto Jindra Řeháčková | Zdroj ČTK

Štítky koncert, festival, Český Krumlov, hudební festival, Ministerstvo kultury České republiky, Juan Diego Flórez, Wolfgang Amadeus Mozart, Ennio Morricone, Luboš Fišer, Alexej Volodin, Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební festival v Českém Krumlově stále neví, kolik koncertů letos nabídne  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.