Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedeme za Vámi, vzkazuje Jihočeská filharmonie v povedeném videu

Jihočeští filharmonici v plném nasazení v městské dopravě? Nebo dokonce na katamaránu? Proč by ne… Mrkněte na klip s názvem Jedeme za Vámi! Jistě vám vykouzlí úsměv na tváři a z hudebního hlediska vás pohladí po duši. To zaručujeme.

Video bylo natočeno loni na podzim na Lipně a v Českých Budějovicích. Režie se ujal Petr Zikmund, o kameru a střih se postaral Filip Klár. Letecké záběry natočila společnost IDVIDEO.

Z videa je evidentní, že si filharmonici natáčení užívali naplno. Složení bylo následující: sólista - šéfdirigent Jan Talich, I. housle - koncertní mistr Martin Týml, II. housle - vedoucí skupiny Kristýna Kočová, viola - vedoucí skupiny Eva Mrkvicová,  kontrabas - vedoucí skupiny Vladislav Vorel, violoncello - koncertní mistr Jiří Šlechta.

O tom, že se video povedlo, svědčí i první komentáře na youtube. Lidé ho hodnotí slovy jako „úžasné, krásné, moc pěkné.“ A jak se líbí vám?

Možná se ptáte, co vlastně filharmonici v klipu hrají. Jedná se o Čtvero ročních období – Léto (třetí část s názvem Bouře). Autorem je samozřejmě Antonino Vivaldi.

Štítky Jan Talich, Kristýna Kočí, YouTube, České Budějovice, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedeme za Vámi, vzkazuje Jihočeská filharmonie v povedeném videu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.