Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Významná výročí oslaví dopravní podnik Dnem otevřených dveří

Pestrá nabídka pro dospělé i děti v autobusovém a trolejbusovém depu, výstavy historických vozů a okružní jízdy veterány - autobusem Škoda 706 RTO MEX a trolejbusem Škoda 9 Tr HT. To vše nabídne Den otevřených dveří Dopravního podniku města České Budějovice v sobotu 21. května od 10 do 16 hodin, který se bude konat na dvou místech v autobusovém depu v Novohradské ulici a trolejbusovém depu v Nemanicích. Vstup na akci je zdarma.

Obě místa budou propojena kyvadlovou autobusovou dopravou. „Rádi bychom obyvatelům krajského města ukázali naše zázemí, co všechno je potřeba k tomu, aby autobusy a trolejbusy vyjely na své linky, ale také chceme návštěvníkům nabídnout zábavu a poučení,“ uvedl ředitel dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Lidé si budou moci prohlédnout autobusy a trolejbusy včetně jejich zázemí. Pro děti budou připraveny nafukovací atrakce, malování na obličej, skákání na trampolínách, jízdy na šlapacích autech, Segwayích a elektrokoloběžkách, dále dětské koutky s exhibicemi Policie České republiky, hasičů a městské policie. Návštěvníci mohou dále vidět ukázky vozů Rallye Český Krumlov, první pomoci, umění psovodů, sokolníků a mnoho dalšího. Programem budou přítomné provázet moderátoři rádia Kiss Jižní Čechy.

Kyvadlové autobusy mezi oběma vozovnami vyjedou poprvé v obou směrech v 10:10, dále budou vyjíždět vždy v půl a celou hodinu, poslední spoje vyjedou v 15:30. Na okružní jízdu vyrazí vozy poprvé od autobusové a trolejbusové vozovny ve stejný čas v 10:45. Dále pak pojedou po hodině, poslední odjezdy jsou v 15:45.

Další informace najdou zájemci na www.dpmcb.cz.

Tisková zpráva

Štítky dopravní společnost, České Budějovice, Nemanice, Škoda 706 RTO, Policie České republiky, den otevřených dveří, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Významná výročí oslaví dopravní podnik Dnem otevřených dveří  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.