Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Užijte si týden plný divadelních představení a koncertů

Tento týden nabídne pestrou paletu divadelních vystoupení a hudebních žánrů. Centrem kulturního dění bude Metropol, který přivítá trio Ivana Hlase, písničky Voskovce, Wericha a Ježka v provedení Jihočeské filharmonie, i Hanu Zagorovou a Boom Band Jiřího Dvořáka.

Úterý 10. května

České Budějovice

Antidiskotéka - C&K Vocal - Jihočeská vědecká knihovna Lidická - audiosál - 19:00
C&K Vocal za časů Kantora. Poslechový pořad známého hudebního kritika a publicisty Jiřího Černého.

Dámská jízda Svátek matek - CineStar - 19:00
V rámci dámské jízdy se těšte na promítání nejnovějšího romantického filmu Svátek matek s Jennifer Aniston, Kate Hudson a Julií Roberts, na welcome drink, bohatou tombolu a malý dárek pro každou divačku.

Nulová gravitace 2016 - DK Metropol - 19:00
Soubor Balet Praha Junior připravil pro letošní sezónu sedm krátkometrážních děl. Preferujeme pohybově i obsahově „hutná“ jednoaktová díla na kvalitní hudbu složená do celovečerního volného pásma.

Wildways (RUS) + United Front - Velbloud Music Bar - 20:30
Kapela Wildways z Moskvy přiveze do Budějovic metal s moderním zvukem. Je to jejich jediná zastávka v České republice, tak si koncert nenechte ujít! Afterparty DJ Basic.

Mackbeth 3D - studiová scéna Na Půdě - 0:00

Středa 11. května

České Budějovice

Filmový maraton - Pedagogická fakulta JU - 17:00
Studenti psychologie pořádají pod záštitou katedry filmový maraton a vy všichni jste zváni! Uskuteční se na den kateder. Sály D319, D321 a aula.

Americké jaro - koncert klavíristy Davida Kalhouse - Jihočeská filharmonie - 18:00
Srdečně vás zveme na Americké jaro na Jihočeské univerzitě. V rámci programu se uskuteční koncert vynikajícího českého klavíristy Davida Kalhouse. V programu zazní klasická a soudobá klavírní tvorba.

Sebastian Thiéry: Začínáme končit - Divadelní sál DK Metropol –-19:00
Divadlo Kalich. Je jí 40 let a je stále velmi atraktivní. Její manžel má však pocit, že jeho žena velmi rychle stárne. Je ovšem to důvodem jejich postupného odcizení? Francouzská komedie vypráví o strachu ze stárnutí a ošklivosti a také o neschopnosti být spolu.

Řeka vůní - Galerie Mariánská - 19:00
Hudební recitál Moniky Vodičkové (zpěv), Barbary Štrejnové (klavír) a jejich hostů - pěveckého sboru Charming Daistes.

Zpívám, tedy jsem - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Cyklus večerů s písní o písni. S hercem činohry Jiřím Untermüllerem budeme volně procházet dějinami hudebně dramatického žánru s ukázkami. Každý večer bude zaměřen na jiný písňový žánr jako scénický jev, jakým je například song, chanson, árie a další.

Right to the void (FRA) - Velbloud Music Bar - 20:30
Koncert francouzské heavy metalové kapely Right to the void.

DNB Breakdown - Komiks - 21:00
Klasická středeční DnB tancovačka. DJ's: R-Flyer, ShaniX, Spike.

Vodňany

Na rybách s Halinou Pawlowskou - Městské kulturní středisko Vodňany - 19:30
Zábavná one woman talk show nejen o rybách se známou spisovatelkou, scénáristkou, moderátorkou a publicistkou, ve které se jí diváci mohou zeptat takřka na cokoliv.

Čtvrtek 12. května

České Budějovice

Vycházka za historií Mariánského náměstí - Mariánské náměstí - 16:15
Vycházka s agenturou Kultur-Kontakt za historií Mariánského náměstí v Českých Budějovicích - Milan Binder. Pátrat po proměnách Mariánského náměstí v průběhu času budeme nejen nad starými fotografiemi, ale i prohlídkou míst, kde kdysi stávala například restaurace Metropol, benzinová pumpa či Mariánské sousoší.

Ivan Hlas trio - Malá scéna DK Metropol - 19:00
V rámci cyklu Na návštěvě u Nezmarů vystoupí další významný muzikant české scény - Ivan Hlas. Přiveze s sebou své trio, které společně s ním tvoří Jaroslav Olin Nejezchleba a Norbi Kovács. Ivan Hlas má na kontě novou desku, Vítr ve vlasech.

Jihočeská filharmonie - Voskovec, Werich, Ježek - Divadelní sál DK Metropol - 19:00
Voskovec, Werich, Ježek - nový pohled na známé písničky. Ondřej Ruml, Matej Benko Quintet, dirigent: Jan Talich.

Hana Zagorová a Boom Band Jiřího Dvořáka - DK Metropol - 19:00
Jedna z nejvýraznějších zpěvaček tuzemské scény vystoupí v Metropolu s dlouholetým kolegou Petrem Rezkem. Doprovodí je Boom Band Jiřího Dvořáka. Těšit se můžete na novinky, ale samozřejmě také na největší hity, které již vstoupily do dějin české muziky - Ta pusa je tvá, Maluj zase obrázky, Duhová víla a tak dále.

White Slaver (RUS), Anadarko (ITA) - Velbloud Music Bar - 20:30
Ruská a italská kapela se představí v rámci experimental / dark-wave night.

Pátek 13. května

České Budějovice

Do černého #1: Střed zájmu: Prostor pro divadlo - Studiová scéna Na Půdě - 13:00
První z cyklu veřejných debat nejen o divadle za účasti profesionálů. Vstup volný.

Cyrano - Malá scéna DK Metropol - 19:00
Nesmrtelný příběh lásky, naděje a odhodlání v jedinečném muzikálovém zpracování. Cyrano de Bergerac, obdařený básnickým talentem, ale také zhyzděný velkým nosem, věří, že je příliš ošklivý, než aby mohl být milován.

Rattle Bucket, Čardáš Klaunů, The Complication - mcFabrika - 20:00
Rattle Bucket je přední česká kapela na poli moderního rocku, která má za sebou většinu zásadních domácích festivalů i účinkování v České televizi. Čardáš Klaunů je budějovicko-jihlavská parta, rock'n'roll v originální podobě. A The Complication je další z českých super stálic vezoucí se na rock'n'roll vlně.

Folklorní tančírna - KD Slavie - 20:00
JSPT Úsvit vás opět srdečně zve na Folklorní tančírnu. K tanci zahraje JSPT Úsvit a soubor Soumrak.

Toxymoron XL - Hybris (US) - K2 - 21:00
Na další speciální XL vydání akce Toxymoron jsme pozvali extratřídu v oblasti deepového drum&bassu - zahraničního hosta, který se zabydlel v České republice, ale na párty do Českých Budějovic zavítá poprvé.

Do řady! + Delikvence 11 - Velbloud Music Bar - 21:00
Legendary punk night v klubu Velbloud.

Sobota 14. května

České Budějovice

Karel - táta vlasti - Malé divadlo - 14:00, 17:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Odyssea - Restaurace Gerbera - Budvar aréna
Fanoušci legendy Odyssea určitě potěší, že pánové si našli ještě jednou cestu k nám a rozhodli se udělat na jihu další megatancovačku.

Blamage, Object, Crystal Death (GER) - Café Klub Slavie - 20:00
Jihočeská metalová stálice Blamage opět vystoupí v Café Klubu Slavie. Během večera zazní výběr z pecek z posledních 4 alb a k tomu jako překvápko možná nějaká ta novinka z připravovaného CD.  Support zajistí skvělá formace Object z Kraslic a dokonce i Crystal Death z Německa.

Berlin Calling - Komiks - 21:00
Akce zaměřená na alternativní odnož elektronické taneční hudby. Berlin je svobodné místo bez vyhraněných názorů na módu, hudbu, styl, sexualitu, umění, pivo a názory.

Neděle 15. května

České Budějovice

Dětská neděle - CineStar - 14:00
Vezměte děti na dětskou neděli do kina! Bude se promítat film Angry Birds ve filmu, od 14 hodin ve 3D a v 15:30 ve 2D. Program doplní Lingo, Viva Bambini, FunPark Panda a Lesní pedagogika.

Pondělí 16. května

České Budějovice

Frankenstein - Malé divadlo - 10:00
Horor pro děti i dospělé o šíleném vědci Viktoru Frankensteinovi, který chtěl stvořit umělého člověka. Inscenace s živým klavírním doprovodem, živým operním zpěvem, živou baletkou a loutkou v nadživotní velikosti. Inscenace vzniká za spolupráce Malého divadla, opery, baletu a orchestru Jihočeského divadla.

Autoři | Foto Petr Zikmund / Jihočeské divadlo

Štítky koncert, Dům kultury Metropol, České Budějovice, Ivan Hlas, Jan Werich, Jiří Voskovec, Jiří Dvořák, Jihočeská filharmonie, hudební skupina, Hana Zagorová, divadelní představení, Den matek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Užijte si týden plný divadelních představení a koncertů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.