Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Devět kruhů pekla odhalí krutou tvář režimu v Kambodži

Cestování je krásná věc a dobrá zkušenost. Veronika Pospíšilová, zakladatelka občanského sdružení Hvězdice, by o tom mohla vyprávět. Tentokrát se však nebude tolik vyprávět, jako sledovat. Na programu je promítání filmu, který pojednává o nešťastném osudu kambodžské historie a ukazuje tvář krutého polpotovského režimu.

Film s názvem Devět kruhů pekla přiblíží v pátek v Horké Vaně Budějčákům nedávnou tragickou situaci v Kambodže. Snímek režiséra a scénaristy Milana Muchny je českou obdobou slavného snímku Vražedná pole. Ústředním motivem je taktéž genocida kambodžského obyvatelstva pod vládou polpotovských Rudých Khmerů.

„Muchna tragické události líčí prostřednictvím osudů manželského páru, českého lékaře Tomáše a jeho tamní manželky Khemy. Film zachycuje historické události a ukazuje známé represe, popravy a přesidlování kambodžského obyvatelstva na venkov. Rozhodně stojí za to ho vidět,“ prozradila Veronika Pospíšilová.

Po promítnutí filmu, který začne v 18 hodin, bude následovat krátká debata, díky které se dozvíte aktuální aktivity Hvězdice, která již třetím rokem pomáhá se zlepšením kvality vzdělávání dětí a sociálních podmínek jednotlivých rodin ve vesnici Bantayrersey v Kambodži.  

Během promítání bude možné zakoupit různé fotografie, náramky či raw pokrmy a podpořit tak místní obyvatele.

Štítky Kambodža, Vražedná pole, Devět kruhů pekla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devět kruhů pekla odhalí krutou tvář režimu v Kambodži  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.