Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Na jihu Čech vystoupí Václav Noid Bárta, Inekafe, Krucipüsk, Hradišťan i Supergroup!

Solidní hudební sklizeň vás tenhle týden čeká v jihočeské metropoli! Cestu si k nám udělají kromě výše zmíněných umělců také zahraniční kapely ze Švédska, Německa, Spojených států nebo Argentiny. Z českých stálic zahraje Supergroup, složená z umělců - Pavlíček, Střihavka, Meier, Dragoun, Kulhánek a Hrubý - a navíc taky Jiří Pavlica & Hradišťan. Zkrátka hudební jaro, jak má být!

Úterý 19. dubna

České Budějovice

Vycházka za historií - Jan Ciglbauer - Samsonova kašna - 16:15
Vycházka za historií Českých Budějovic v období Protektorátu Čechy a Morava. Víte, kde sídlila místní pobočka gestapa, které vily obývali významní nacisté, kde jsou dodnes ukazatele protiletadlových krytů, či kde se setkávali odbojáři? Vydejte se s námi v čase o 75 let zpět a dozvíte se více. Nutné rezervovat.

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 19:00
Komická opera o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého ml. na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz. Že nevíte, jak se doslova přes noc stát rovnou šlechticem? Stačí, když podobně jako švec Toník večer přeberete a ráno se místo v hospodě vzbudíte na zámku.

Zpívám, tedy jsem - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Cyklus večerů s písní o písni. S hercem činohry Jiřím Untermüllerem budeme volně procházet dějinami hudebně dramatického žánru s ukázkami. Každý večer bude zaměřen na jiný písňový žánr jako scénický jev, jakým je například song, chanson, árie a další.

Veilside (GER) + Loosers - Velbloud Music Bar - 20:30
Hardcore night. Veilside k nám zavítají až z Frankfurtu a Loosers je mladá pětičlenná kapela z Kovářova. 

Středa 20. dubna

České Budějovice

AIDA - DK Metropol - 19:00
Strhující hudební drama situované do starověkého Egypta je především milostným příběhem o egyptském vojevůdci Radamovi a jeho lásce k etiopské otrokyni. A klade „věčnou“ otázku: je přednější láska, nebo povinnost k vlasti? Podnětem k jeho vzniku se stala novela francouzského egyptologa Augusta Marietta. Ta Verdimu poskytla neobvyklou látku, kterou hudebně povýšil na nadčasový příběh lásky, jejímuž naplnění brání nepřátelství jejich národů.

Dívčí válka - Divadlo U Kapličky - 19:00
Kultovní komedie F. R. Čecha ve zpracování ochotnického divadelního souboru J. K. Tyl.

Christian Altenburger - Jihočeská filharmonie - 19:00
Christian Altenburger - housle, dirigent Jan Talich. Program: C. Ph. E. Bach: Symfonie pro smyčce č. 5 b moll, H661, Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert pro housle a orchestr A dur, KV 219, Antonín Dvořák: Legendy (výběr).

The Unguided, Eyes Wide Open, Hopelezz (GER) - mcFabrika - 19:00
Heavy-metalová noc: The Unguided (SWE), Eyes Wide Open (SWE), Hopelezz (GER).

Zdeněk Bína - Horká Vana - 19:30
Sólový recitál Zdeňka Bíny (frontman bývalých -123min.). Zdeněk se nechce vyhýbat menším pódiím, kde, podle jeho slov, má k lidem stejně nejblíž.

Předpremiéra filmu Lovec: Zimní válka - CineStar - 20:00
Volné pokračování filmu Sněhurka a lovec se vrací ještě do doby, kdy Sněhurka nebyla na světě a královnina sestra Freya se po smrti svého dítěte stala Ledovou královnou.

Supergroup - Pavlíček, Střihavka, Meier, Dragoun, Kulhánek, Hrubý - KD Vltava - 20:00
Kapela snů a rocková elita! Tak se mluví o skupině Supergroup, která vznikla na základě přání a hlasování českých fanoušků. Skupina s ostřílenými českými hudebními mágy.

Pták Lajf, Humr, Josef Fojta, Pavel Kadlec - Sorte Øyne - 20:00
Nikoli písničkáři, nýbrž osobnosti s kytarami. A jejich znění probarví vaše jsoucna spektrem. Tvorba zcela originálně autorská, prostředí příjemné.

Pinkout - FunkyTime - Velbloud Music Bar - 20:30
Žhavá párty, na které zahrají DJ Antonín Padrta (Discodaddy) a DJ Otiatros. Na co se můžete těšit? Funk, funky house, groove house, jazz house a deep house.

Čtvrtek 21. dubna

České Budějovice

Vycházka za historií českobudějovického fotbalu - SK Dynamo České Budějovice - 16:15
Při prohlídce stadionu vám představí úplné počátky kopané ve městě, první průkopníky i zaniklé kluby, fotbalová hřiště, slavné okamžiky a hráče. Michal Průcha a Zdeněk Zuntych vás provedou milníky úctyhodných 111 let SK Dynama. Sraz před hlavním vchodem na stadion SK Dynama, ul. E. Pittera v 16:15. Nutné rezervovat.

Christian Altenburger - Jihočeská filharmonie - 19:00
Christian Altenburger – housle, dirigent Jan Talich. Program: C. Ph. E. Bach: Symfonie pro smyčce č. 5 b moll, H661, Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert pro housle a orchestr A dur, KV 219, Antonín Dvořák: Legendy (výběr).

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Jihočeské divadlo - 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Jiří Dědeček - Český rozhlas - Studiový sál - 19:00
Proslulý písničkář, básník a textař vystoupí na sólovém koncertě.

Jiří Pavlica & Hradišťan & Vlasta Redl s kapelou - DK Metropol - 19:00
Po dvaceti letech zase vandrují hudci. Legendární propojení folku a lidové muziky oprášili a přidali nové písně.

Inekafe - Café Klub Slavie - 20:00
Inekafe je slovenská punkrocková hudební skupina založená v roce 1995. Své působení ukončila na počátku roku 2006, poté, co odešel její frontman a zpěvák Vratko Rohoň. V roce 2010 se skupina vrátila, ale pouze ve „stand by“ režimu.

Jenny don't and The Spurs (USA) + Líný kvartet - Velbloud Music Bar - 20:30
Nefalšované americké country z Portlandu a melodická hudba Líného kvartetu.

Pátek 22. dubna

České Budějovice

Shakespeare v Hollywoodu - Jihočeské divadlo - 17:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Benefit pro Toulavé tlapky - Velbloud Music Bar - 20:00
Benefiční koncert kapel z Brna a Českých Budějovic. Tummo - heavy/hardcore, Trauma - hardcore/punk, Brünner Todesmarsch - hardcore/punk, Heartburn - hardcore/punk. Tentokrát vybrané peníze poputují do Azylu pro toulavé tlapky.

Krucipüsk - Café Klub Slavie - 21:00
Česká legenda, která hraje metal, thrash metal a hardcore. Jejími členy jsou Tomáš Hajíček, Jaroslav Gabriel, Jiří Zika a Vojtěch Douda.

Toxymoron D&BNight - klub K2 - 21:00
Na dubnovém díle pravidelné drum&bassové párty Toxymoron vás tentokrát čeká divoká neurofunková jízda. Našimi hosty budou dva pražské projekty spadající pod Bass Drop crew - NoCure a Furious Freaks.

Sobota 23. dubna

České Budějovice

Budějovické Želvování - České Budějovice - 9:00
6. ročník Budějovického Želvování je tu! Týmová hra probíhá v centru Českých Budějovic. Úkolem týmu bude projít sérií stanovišť, na kterých bude luštit šifry (zakódované zprávy) a řešit zábavné úkoly. Želvování je určeno především dětem a úplným začátečníkům v šifrovacích hrách, ačkoli týmy trochu zběhlejší se také mohou zúčastnit. Je nutné se registrovat.

George Kaplan - Malé divadlo - 18:30
Současná francouzská hra o skupince mladých aktivistů, kteří by moc rádi změnili svět, ale nejsou si tak úplně jisti, proti čemu by chtěli bojovat.

Je úchvatná! - Jihočeské divadlo - 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

Kočičí bál 3 - Café Klub Slavie - 19:00
Třetí ročník charitativního bálu pro milovníky tichých tlapek je tady. Opět nás čeká bohatý program, tombola a další.

Demian Band (Argentina) - Zlatá Hvězda - 20:00
Jedna z nejlepších live show, jakou můžete vidět. Slibná kariéra Demiana Domingueze zahrnuje turné po Jižní Americe, Spojených státech i Evropě.

Nano + Lex Barker - Velbloud Music Bar - 21:00
Nano jsou jiní. Indie/electro/pop par excellence v čele s femme fatale Marquet. Vynikající muzikanti (současní i bývalí členové kapel Queens Of Everything, Prague Ska Conspiracy či Basta Fidel) s cejchem Mighty Sounds. Jako speciální host večera zahraje Lex Barker.

Neděle 24. dubna

České Budějovice

Raunchy (DEN) + Support - mcFabrika - 18:00
Kultovní dánská parta Raunchy se v rámci The Singularity Tour 2016 zastaví i u nás na jihu Čech - zastávka bude zároveň jedinou českou štací v rámci tohoto turné!

She Owl (USA) - Velbloud Music Bar - 20:30
Duo ze San Franciska tvořené italskou rodačkou Jolandou a jejím partnerem Demianem. A protože tihle dva jsou partnery nejen hudebními, promítá se jejich vztah i do tvorby, která je jakousi intimní zpovědí.

Český Krumlov

Zájezd za historií českokrumlovských klášterů
V nově opraveném klášteře minoritů a v klášteře klarisek budete moci zhodnotit práci restaurátorů. Vydáme se na Křížovou horu za historií kaple Panny Marie Bolestné a se zámeckým zahradníkem se projdeme zámeckou zahradou. Sraz v Českých Budějovicích na parkovišti naproti výstavišti u Peugeotu v 8:15. Nutné rezervovat.

Pondělí 25. dubna

České Budějovice

George Kaplan - Malé divadlo - 10:00
Současná francouzská hra o skupince mladých aktivistů, kteří by moc rádi změnili svět, ale nejsou si tak úplně jisti, proti čemu by chtěli bojovat.

Saturnin - Jihočeské divadlo - 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

Václav Noid Bárta - DK Metropol - 19:30
Koncert skladatele, herce a zpěváka Václava Noid Bárty poprvé jihočeské metropoli nabízí dynamické koncertní show.
 

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky České Budějovice, hudební skupina, superskupina, Václav Noid Bárta, divadlo, USA, Česko, historie, Hradišťan, Jiří Pavlica, klášter, Argentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Na jihu Čech vystoupí Václav Noid Bárta, Inekafe, Krucipüsk, Hradišťan i Supergroup!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.