Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Album Fatherland budějckých Pub Animals opět rozvířilo vody české reggae scény

Po pěti letech od vydání debutového alba Safar-I, za které kapela získala cenu Anděl v kategorii ska/reggae, přichází Pub Animals s novinkou Fatherland.

Kapela se na nové desce odklonila od ska směrem k modernímu reggae a dubu. Na albu se dokonce poprvé objevuje čeština, a to hned ve dvou skladbách. Tím však rozmanitost této novinky nekončí. Muzikanti se inspirovali cestami po Vietnamu, odkazem Jana Wericha a desku provází také vokály zpěvačky Jess. Pub Animals album natočili v čele se zpěvákem Štěpánem Hebíkem pod hlavičkou BeSeeda Records, za produkcí stojí klávesista kapely Michael Říha.

Křest proběhl 8. dubna v budějckém Café Klubu Slavie a desku Fatherland pokřtili otcové členů kapely.

Pub Animals teď mají před sebou festivalovou sezonu a chystají podzimní turné. „Výrazně jsme zmodernizovali náš zvuk i styl hudby. Už se nemůžu dočkat, až to lidem předvedeme naživo,“ říká frontman Štěpák Hebík. Již brzy kapela představí také nový videoklip k titulní skladbě Fatherland.

Pub Animals je reggae kapela, která vznikla v roce 2006 na gymnáziu v Českém Krumlově. Jejich debutové album s názvem Safar-I natočené ve studiu Biotech vyšlo v roce 2010 společně s klipem k singlu Elephantman a získalo ocenění Anděl (reggae album roku). Mimo vystoupení po boku amerických reggae kapel (SOJA, Fishbone…) a aktivního působení na klubové a festivalové scéně, zahrála kapela také na zahraničních akcích jako je například reggae festival Rototom Sunsplash ve Španělsku. Pub Animals také prezentovali Česko v Bruselu společně s Danem Bártou, Nightwork a Charlie Straight.

Album Fatherland si můžete poslechnout na pubanimals.cz.

Štítky hudební skupina, Ceny Anděl, Fatherland, Jan Werich, Vietnam, Dan Bárta, Fishbone, SOJA, Španělsko, Česko, Brusel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Album Fatherland budějckých Pub Animals opět rozvířilo vody české reggae scény  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.