Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Music Club Lannova 33 musel změnit název akce, mohlo dojít k zaměnění se známým festivalem

Českobudějovický Music Club Lannova 33 mohl mít zaděláno na průšvih. Akci, která se zde bude konat v pátek, pojmenoval ve spolupráci s jejím sponzorem Magnetic Apple Party. To se však nelíbilo organizátorovi daleko větší taneční akce - Magnetic Festival. Ten se v České republice pořádá dvakrát do roka.

Kromě velkého festivalu pořádá společnost LIVE61, která značku Magnetic Festival užívá, několik menších akcí. Proto se domnívá, že pod tímto názvem party bylo zneužito známého označení Magnetic a došlo k parazitování na zaužívané značce. „Takové jednání jednoznačně mého klienta poškozuje a škodí i samotné ochranné známce Magnetic Festival,“ stojí ve vyjádření advokáta poškozeného.

Nutno podotknout, že velikostí určitě Magnetic Festival převyšuje akci v Music Clubu Lannova 33. Nedá se však s určitostí říct, zda by si návštěvníci klubu spojili tuto akci s celorepublikovým festivalem. Přesto byli výrobci Cider Magnetic Apple vyzváni ke zrušení akce v budějckém klubu. Rovněž byli požádáni, aby se příště takovému jednání vyvarovali.

Advokát poškozeného nadále poukazuje na to, že při využívání značky Magnetic jde o nekalosoutěžní jednání. „Společnost si parazitování na zvláštním označení Magnetic musí být velice dobře vědoma, když v roce 2015 oslovila mého klienta s nabídkou produktové spolupráce se Cider Magnetic Apple. Dochází tak ke znehodnocení zvláštního označení Magnetic,“ píše se dále ve vyjádření.

Music Club Lannova 33 na základě této výzvy ve spolupráci s Cider Magnetic Apple upustil od názvu páteční akce. Ta teď nově nese jméno Cider Party. „Magnetic Apple Party byla pořadatelem přejmenována na Cider Party, a to s ohledem na možnost zaměnění takové akce s Magnetic Festivalem, který je zapsanou ochrannou známkou jiné společnosti. V ostatním zůstává plánovaná akce beze změn,“ dodávají majitelé klubu.

Štítky festival, MAGNETIC festival, Česko, Apple

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Music Club Lannova 33 musel změnit název akce, mohlo dojít k zaměnění se známým festivalem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.