Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Maminky budou na Malém jezu závodit ve sportovní chůzi s kočárkem

V neděli 10. dubna se maminky, které mají soutěživého ducha, zapotí. A také si užijí nemalou legraci. Po celé České republice se uskuteční takzvané Strolleringové závody neboli závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Zapojí se také České Budějovice – soutěž se uskuteční od 15 hodin na Malém jezu.

„Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem,“ uvedla Edita Berková, zakladatelka programu Strollering. „Zároveň pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života.“

Říkáte si, zda zmíněný závod zvládnete? Nemějte obavy, trasa má jen 100 metrů! Celkově budou tři kategorie: maminky, tatínci a celé rodiny. Startovné je 50 korun.

Na jihu Čech se závody uskuteční ještě ve Strakonicích a Cehnicích. Letos se do akce zapojí také Polsko, takže závody nabírají mezinárodní charakter.

Štítky kočárek, Česko, sportovní chůze, České Budějovice, sport, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maminky budou na Malém jezu závodit ve sportovní chůzi s kočárkem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.