Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Aprílový týden je plný hudebních lahůdek

Přestože se zdá, že aprílové počasí nenastane a bude krásný jarní týden, připravte se na návštěvu klubů a kulturních sálů - čeká vás bohatý hudební program: AIDA, Zpívání v dešti, Horkýže Slíže, Staré pušky, Muzikantský bál, Buczech Blues a další.

Úterý 29. března

České Budějovice

Mladí budějovičtí hudebníci se představují - Jihočeská vědecká knihovna Lidická - 19:00
Kytarový recitál J. P. Černého.

Pas de trois - DK Metropol - 19:00
Baletní večer ve spolupráci se dvěma skvělými hudebníky - dirigentem a skladatelem Mariem De Rose a houslovým virtuózem Pavlem Šporclem - složená ze dvou částí: Sounds and pictures a Ztracené a znovu nalezené (Lost and found).

Kreutzerova sonáta - Studiová scéna Na Půdě - 19:30
Hra o lásce, zradě a vraždě podle Tolstého „sexuální novely“ z roku 1890, která byla ve své době pro skandálnost soudně pronásledována.

Red Bull iBattle - K2 - 20:00
David Guetta, Rudimental, Queen, Chinaski, AC/DC a i třeba melodie Titanicu ve dvou hodinách? Jediná akce, při níž je tohle možné, je Red Bull iBattle. Hudebně-zábavné klání se odehraje poprvé na jihu Čech, uprostřed boxerského ringu přímo v klubu K2!

Středa 30. března

České Budějovice

Etiketa pro sígry - Malé divadlo - 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Kurz múzického herectví - Studiová scéna Na Půdě - 16:00
Tento kurz nabízí základy pohybové kultury, základy hlasové a mluvní praxe, výuku umění střihu, práci s rytmem a dynamikou, cvičení synchronizace a kontrapunktu, charakterizaci postavy a proměny její psychologie prostřednictvím pohybu, hlasu, proměn dynamiky a temporytmu.

Florencie a galerie Uffizi 3D - Kino Kotva - 18:00
Novinka od tvůrců Vatikánských muzeí vezme diváky na fascinující cestu do města, které bylo kolébkou italské renesance. Prostřednictvím nejkrásnějších uměleckých děl té doby od autorů jako Michelangelo, Brunelleschi, Raphael, Leonardo a Boticelli nabízí pohlcující zážitek ze samotné Florencie. Herec Simon Merrels vás provede celým městem, jeho památkami a uměleckými díly.

Písničky s Márou - Malá scéna Metropol - 19:00
Jedná se o komponovaný pořad v rámci cyklu Malá renesance, ve kterém zpěvačka a moderátorka Mára v doprovodu své kapely naživo zazpívá, zatančí a odpoví na dotazy, zejména, jak se stala zpěvačkou televize Šlágr a jaké to je pronikat přes televizní obrazovky do našich domovů a srdcí a šířit tak dobrou náladu a radost.

Je úchvatná! - Jihočeské divadlo - 19:00
Florence Jenkinsová skutečně žila, i když se její příběh, odehrávající se v New Yorku ve 40. letech minulého století, zdá neuvěřitelný. Tato pozoruhodná žena byla přesvědčena, že je obdařena nádherným hlasem. A pro svůj výjimečný soprán hledala nejkrásnější árie operního repertoáru, s nimiž veřejně vystupovala. Jak dokazují dochované gramofonové nahrávky, její zpěv byl opravdu výjimečně příšerný.

AIDA - DK Metropol - 19:00
Strhující hudební drama situované do starověkého Egypta je především milostným příběhem o egyptském vojevůdci Radamovi a jeho lásce k etiopské otrokyni. A klade „věčnou“ otázku: Je přednější láska nebo povinnost k vlasti? Podnětem k jeho vzniku se stala novela francouzského egyptologa Augusta Marietta. Ta Verdimu poskytla neobvyklou látku, kterou hudebně povýšil na nadčasový příběh lásky, jejímuž naplnění brání nepřátelství jejich národů.

Dámská jízda - CineStar - 19:00
Barmanská show Edy Mertla ze Žluté ponorky, bohatá tombola a předpremiéra nové romantické komedie Moje tlustá řecká svatba 2.

Když se zhasne - Divadlo U Kapličky - 19:00
Vánoční večírek na Manhattanu, nebo swingersparty? Mrazivá komedie, která polechtá vaše bránice. 

Dance Boom Party - Bar Broukárna - 21:00
DJ Radek Bulant v klubu Broukárna.

Bassline Night / Freezer - Komiks - 21:00
Freezer (Hypno 808), Dirty Boy, Brock.

Čtvrtek 31. března

České Budějovice

Etiketa pro sígry - Malé divadlo - 10:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Shakespeare v Hollywoodu - Jihočeské divadlo - 19:00
Shakespearův Sen noci svatojánské jako hollywoodský trhák? Slavný režisér Max Reinhardt tvrdí, že ano, je to ale Evropan a o americkém byznysu neví nic. Bratři Warnerovi si rvou vlasy. Kvůli lásce jednoho z nich k filmové hvězdičce toužící po umění, může firma Warner’s Brothers přijít na buben.

Zpívání v dešti - DK Metropol - 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového - i divadelního - evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci Zpívání v dešti děj zasadili do zlatých dvacátých.

Melody Makers s Ondřejem Havelkou: Nás to tady furt baví - DK Metropol - 19:00
Tradiční koncert Melody Makers v tradičně výjimečné atmosféře provázený tradičně vtipným komentářem skladatele, zpěváka, tanečníka a režiséra Ondřeje Havelky.

Horkýže Slíže - Café Klub Slavie - 20:00
Koncert měsíce! Horkýže Slíže je slovenská hudební skupina z Nitry, která vznikla v 9. listopadu 1992. Dvakrát získala platinovou desku. Jejich hudba je označována jako punková, punk-rocková, nebo jednoduše rocková.

Kosmický Žirafáč vembloudem - Velbloud Music Bar - 20:00
Kosmický Žirafáč je nekonvenční hudebně divadelní vystoupení na akustické bicí nástroje a samplery.

AngelSeed (Hrv), CreTura (Nor), Phoenix in Fire (Cze) - mcFabrika - 20:00
Heavy-metalový koncert.

Febiofest - CineStar
Regionální ozvěny XXIII. Mezinárodního filmového festivalu. Po ukončení festivalového programu v Praze putují vybrané snímky do dalších měst v rámci regionálních ozvěn, a Febiofest tak nabízí možnost vidět kvalitní filmy i divákům mimo hlavní město.

Pátek 1. dubna

České Budějovice

Radovanovy radovánky - Malé divadlo - 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Interaktivní prohlídka divadla pro školy - Jihočeské divadlo - 13:00
Poznejte divadelní prostor skrze „bojovou“ hru! Rozkryjte historii Jihočeského divadla. Interaktivní soutěž s návštěvou divadelní zkoušky a dalších prostor, kam se běžný divák nedostane, provází herečka Malého divadla Stáňa Drápelová a umělecká šéfka Ateliéru 3D Veronika Riedlbauchová.

Vítej jaro - Jihočeská filharmonie - 18:00
Jarní koncert DPS Jitřenka, sbormistr: Elvira Gadžijeva, klavírní spolupráce: Marta Hessová, Jitka Nestřebová, hlasová výchova: Jana Vortnerová.

Lubomír Hrdlička a Petr Žižák on Stage - Stage - 19:00
Přijďte na apríla na něco dobrého k jídlu, skvělé pivo a hlavně si užít báječný večer za doprovodu živé hudby v podání Lubomíra Hrdličky a Petra Žižáka ze skupiny Lazareth. Kombinace kytary, houslí a zpěvu bude naší stage určitě slušet.

Muzikantský bál - DK Metropol - 19:30
Tradiční vrchol plesové sezóny. O vaši zábavu se postará více než dvacet kapel a orchestrů různých hudebních žánrů ve všech prostorách Metropolu. Těšit se můžete na populární Budvarku, Rozhlasový swingový orchestr, Skalačku, The Sinners, Helios, Dudlajda, Kmeti a mnohé další.

Archa naděje - Jihočeské divadlo - 19:00
Velký příběh podle skutečné události. Poslední loď s židovskými uprchlíky, kterým nacisté ještě dovolili odejít z Československa, vyplouvá vstříc nejistému osudu. Pasažéři mají jen své životy a naději, že se dostanou do Zaslíbené země. Nad vodou je drží vratká loď a hlavně smysl pro humor a swingová kapela.

Staré pušky - Gerbera, Budvar aréna - 20:00
Severomoravská punkrocková parta zahraje v kulturním domě Gerbera.

Idiot Bastard Son, Happy Hour, Tom Losenický, Chris & Orchestrions - mcFabrika - 20:00
Idiot Bastard Son (Underground), Happy Hour (Hardly Art), Tom Losenický (Progressive Acoustic), Chris & Orchestrions (Country-Punk).

Buczech Blues - Café Klub Slavie - 21:00
Známé bluesové standardy, písničky E. Claptona, B. Guye, J. Hendrixe a dalších uslyšíte na koncertě prachatické kapely.

Hluboká nad Vltavou

Poslední doutník - Divadlo Pikl - 19:00
Poslední doutník má pikantní příchuť: nejenže dotvrzuje známé rčení, že „láska kvete v každém věku“, ale současně demonstruje, že erotika není jen výsadou mládí.

Sobota 2. dubna

České Budějovice

O jednom malém ježkovi - Malé divadlo - 10:00
Dva bratři - velký a malý ježek - dostali od starého ježka velké bohatství. Jak si ho rozdělí, co s ním udělají? Kdo umí pomáhat a kdo jen škodit? Kdo má mezi zvířátky kamarády a kdo zůstane sám? Barevný pohádkový příběh z malířského ateliéru pro nejmenší.

Zakletý princ - Jihočeské divadlo - 19:00
Komická opera o třech jednáních českého skladatele Vojtěcha Hřímalého ml. na libreto Jindřicha Hanuše Böhma podle veselohry Johanna von Plötze Der verwunschene Prinz. Že nevíte, jak se doslova přes noc stát rovnou šlechticem? Stačí, když podobně jako švec Toník večer přeberete a ráno se místo v hospodě vzbudíte na zámku.

Metal Concert - mcFabrika - 20:00
Warhawk, Arthemion, Bruo.

The Rocket Dogz / Dirty Blondes - K2 - 21:00
Rock'n'roll z hlavního města přiváží neurvalá psí partička The Rocket Dogz! Dirty Blondes jsou nebezpečná čtyřčlenná parta z Prahy, která vám naservíruje svůj pěkně horký dirty rock‘n‘roll.

Hluboká nad Vltavou

Poslední doutník - Divadlo Pikl - 19:00
Poslední doutník má pikantní příchuť: nejenže dotvrzuje známé rčení, že „láska kvete v každém věku“, ale současně demonstruje, že erotika není jen výsadou mládí.

Neděle 3. dubna

České Budějovice

Rumcajs loupežníkem - Divadlo U Kapličky - 15:00
Vyprávění ševce Rumcajse o tom, jak se nedobrovolně stal loupežníkem, jak přelstil jičínskou vrchnost a kdo mu v lese Řáholci se vším pomáhal.

Humor v opeře - Husův sbor - 17:00
Zpěv: Irena Lenzová, Viktor Toms a Josef Hajna, klavírní doprovod: Ladislav Tříska.

Pondělí 4. dubna

České Budějovice

Jak jsem byl Cyrano - Malé divadlo - 10:00
Janek Lesák & Natálie Preslová. Příběh koktavého Jakuba, který na vlastní kůži zažívá jedno z největších dramat všech dob. Cyrano z Bergeracu v úpravě pro jediného herce!

Job Interviews - Jihočeské divadlo - 19:00
Hlavní hrdinka Věra je majitelka castingové agentury. Obsazuje bezejmenné herce a herečky a zastupuje i pár těch skutečně slavných. Pár lidem se klaní, ale většinou jich pohrdá. Její cynismus je pověstný, ale ona má své kouzlo. Zdá se, že ve svých padesáti letech má před sebou závratnou kariéru.

Zpívání v dešti - DK Metropol - 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového - i divadelního - evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci Zpívání v dešti děj zasadili do zlatých dvacátých.

Autoři | Foto Vladimír Homola

Štítky divadlo, koncert, Dům kultury Metropol, láska, České Budějovice, hudební skupina, herec, Horkýže Slíže, Metzlův dům, Jihočeské divadlo, doutník, režisér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Aprílový týden je plný hudebních lahůdek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.