Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V sobotu na Hlubokou! Uskuteční se zde Velikonoce s Flopem aneb Den s 211 a Hitrádiem Faktor

Chcete se dozvědět něco více o velikonočních tradicích? Tak to byste neměli v sobotu chybět v ZOO na Hluboké, kde proběhne akce s názvem Velikonoce v ZOO s Flopem aneb Den s 211 a Hitrádiem Faktor. Jak děti, tak dospělí se naučí plést pomlázku, malovat vajíčka nebo zdobit perníčky. Samozřejmostí budou i další tvořivé dílny.

Velikonoční tradice představí ve svých vystoupeních Blaťácký soubor ze Ševětína, který se snaží co nejvíce držet jihočeských folklórních tradic. Zůstává proto u klasických krojů a repertoáru. Ve dvou vstupech představí pásmo velikonočních zvyků a tradic. Součástí bude i Velikonoční jarmark.

Akcí budou provázet moderátoři Hitrádia Faktor - Matyáš Palkovič a Milan Džuba. O zahájení se zase postará hudební formace Hrajeto. Tři výteční harmonikáři dokážou zahrát téměř jakoukoliv píseň, kterou si budete přát. 

Hlavní hvězdou dne bude kapela Jelen a Kateřina Marie Tichá, ty není třeba představovat. Po roce se opět vrací do ZOO se svými novými i staršími hity. Hodinový koncert začíná v 16 hodin. 

Vystoupí i Tomáš Savka a Gábina Urbánková, sólisté Hudby Hradní stráže Praha. Ve svém vystoupení ve 13:45 představí průřez různými hudebními žánry. Navíc oba dva pojedou i speciálně vypraveným parním vlakem s historickými vozy pojmenovaným Tomáš a Gábina, který bude z Českých Budějovic vyjíždět v 10:50. Po jeho cestě tak i zazpívají.

Vlak zastaví na Hluboké, ale bude pokračovat přes Zliv až do Dívčic a zpět do Budějc. Na akci se parním vlakem můžete z Českých Budějovic dostat hned dvakrát. Druhý spoj totiž vyrazí z ČB ve 14:10 a končit bude na Hluboké ve 14:26 tak, abyste stihli koncert kapely Jelen. Zpět pojede vlak v 18 hodin. Jízdenka tam a zpátky pro dospělého stojí 80 korun, děti od 6 do 15 let pojedou za 40 korun a děti do 6 let úplně zdarma. Navíc v tento den mimořádně zastaví v Hluboké nad Vltavou i vybrané rychlíky. 

Celé odpoledne budou také probíhat ukázky zvířat a komentovaná krmení. Ke vstupence každý obdrží soutěžní lístek a může absolvovat několik stanovišť na Velikonoční stezce. Na každého pak čeká na konci sladká odměna. 

Více informací na:

www.zpmvcr.cz - pobočka České Budějovice,
www.hitradiofaktor.cz,
www.zoohluboka.cz,
www.cd.cz
a na facebookových profilech organizátorů

Tisková zpráva

Štítky Hluboká nad Vltavou, Velikonoce, zoologická zahrada, tradice, České Budějovice, Tomáš Savka, Kateřina Marie Tichá, Ševětín, Džuba, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu na Hlubokou! Uskuteční se zde Velikonoce s Flopem aneb Den s 211 a Hitrádiem Faktor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.