Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kdo je na tahu? Přece Karel!

Soubor Malého divadla uvede k příležitosti sedmistého výročí narození Karla IV. inscenaci Petra Haška a Heleny Kebrtové s názvem Karel – táta vlasti. Jihočeské divadlo se tak připojí k akcím pořádaným po celé České republice v rámci této významné události.

Hra Karel - táta vlasti zavede malé diváky do doby vrcholné gotiky. Ovšem má to jeden háček. Karel čtvrtý je stejně starý jako sami návštěvníci divadla a jen díky své nezměrné fantazii a hravosti se na čas stane nejmocnějším mužem Evropy.

Inscenace je určena věkové kategorii dětí od osmi let. Kombinuje hru živých herců a loutek. Prostředí je dokresleno barevně umírněnou animací, kterou má na svědomí Marie Jarošová.

Autoři hry Petr Hašek a Helena Kebrtová se nechali inspirovat nejenom českými dějinami, ale i deskovými hrami typu Talisman a Carcassonne. Představují panovníka hlavně jako vzor, kterému nechybí laskavost a moudrost a vyjadřují se také k současné situaci, kdy poukazují na důležitost výběru představitele našeho státu.

V hlavních rolích se představí Budlana Baldanová, Jan Hönig, Dana Chroustová, Denisa Posekaná, Lucie Škodová a Petr Šmíd.

Premiéra představení je nachystána na středu od 18:30. Další představení můžete navštívit 12. a 16. března či 14. května, což je i den narození Karla IV. 

Štítky Karel IV. Lucemburský, Metzlův dům, Jihočeské divadlo, Česko, Marie Jarošová, Evropa, Petr Šmíd, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo je na tahu? Přece Karel!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.