Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vedení města navrhlo kvůli loňskému finále snížit dotaci Budějovickému Majálesu na další ročník

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit neinvestiční dotaci ve výši 250 tisíc korun pro další ročník Budějovického Majálesu. Vedení radnice tak snížilo poskytnutou částku pro uspořádání studentské akce s obrovským kulturním přesahem.

„Je to méně než v předchozích letech. V loňském roce to navíc bylo atypické, protože byly oslavy 750 let města,“ zmínil primátor města Jiří Svoboda. Právě v roce 2015 byla schválena dotace ve výši 400 tisíc korun, předtím šlo o částku 300 tisíc korun.

Proč se Rada města usnesla na snížení částky? Za následek to má hlavně závěr loňského ročníku, při kterém došlo k volbě krále prostřednictvím střelby z paintballových zbraní do jednotlivých kandidátů. Ty pak museli záchranáři na místě ošetřovat. Organizátoři se za incident okamžitě omluvili a litovali jej.

ČTĚTE TAKÉ: Volba krále, nebo nezodpovědnost organizátorů?

Přesto jim ho už však nikdo z trika neodpáře. „Nemyslím si, že by mělo město podporovat takové finále. Nelze to ale shrnout jen do něj, jde o rozsáhlou akci. Jednotlivé části byly zdařilé, navštěvované a pro město je to významná akce,“ doplnil Svoboda. Přiznal však, že zastupitelstvo může doporučení Rady města na svém dalším zasedání ještě zvrátit.

Jenže organizátoři Budějovického Majálesu se s tímto rozhodnutím ne zcela smířili a reagovali na navržené snížení částky podrážděně. „Dobrá práce. Taková slova jsme sice od současného vedení města nikdy neslyšeli, ale zhodnocení naší práce se přeci jen dostavilo. Rada města rozhodla o částečném snížení příspěvku festivalu,“ stojí v příspěvku facebookové stránky akce.

 

"Dobrá práce". Taková slova jsme sice od současného vedení města nikdy neslyšeli, ale zhodnocení naší práce se přeci jen...

Zveřejnil(a) Budějovický Majáles dne 3. březen 2016

 

Lidé okolo Budějovického Majálesu prý podnikli veškeré kroky k nápravě a vysvětlení nabídli i městu. „Ale ti již od počátku nejevili o jakoukoliv bližší komunikaci zájem. Tento argument se nám proto zdá jako zástupný, i vzhledem ke kontextu dalších úspor města v rozpočtu na kulturu,“ dodávají organizátoři ve vyjádření.

A tak nezbývá jen čekat, s jakým programem se Budějovický Majáles 2016 ve druhé polovině května představí. Největší studentský neziskový festival v České republice bude mít určitě co nabídnout i za dotaci ve výši čtvrt milionu korun. 

Foto Matěj Večeřa

Štítky radnice, dotace, rada obce, Jiří Svoboda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení města navrhlo kvůli loňskému finále snížit dotaci Budějovickému Majálesu na další ročník  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.