Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Oblíbená pohádka Anděl Páně se dočká pokračování. Nyní se točí v Českém Krumlově

Do Českého Krumlova se tento týden opět nastěhovali filmaři. Od 18. února zde natáčí pokračování velmi úspěšné pohádky Anděl Páně. Skončit by měli 25. února.

„Volba na toto město padla především proto, že nabízí velmi krásné, skutečně pohádkové exteriéry. Navíc se produkce setkala se vstřícným přístupem ze strany vedení města v čele s panem starostou. Velmi si vážíme výborných podmínek, které nám byly v Krumlově vytvořeny,“ uvedla za filmaře Uljana Donátová.

Na které krumlovské lokality se můžeme ve filmu těšit? „Točí se v ulici Parkán, na zámeckých schodech, před kostelem a na ostrově,“ vyjmenovala Uljana Donátová.

Anděl Páně opět vzniká pod taktovkou režiséra Jiří Stracha. Do hlavní role se vrátí Ivan Trojan, ostatně bez něj by to snad ani nešlo. Chybět nebude ale ani Jiří Dvořák či Klára Issová.

A o čem dvojka Anděla Páně, kterou bychom měli vidět už v letošním roce, bude? Děj nám nastínila Uljana Donátová: „Anděl Petronel a čert Uriáš se vydávají na Zemi najít zatoulané jablko ze stromu Poznání.  Prožijí přitom řadu dobrodružných i napínavých situací, seznamují se s holčičkou Anežkou a její maminkou Magdalenou a utkají se s podvodníky i lakomcem Košťálem a díky svému dobrodružství mezi lidmi, se do Nebe vracejí obohaceni o poznání síly lásky a přátelství.“

O popularitě pohádky Anděl Páně svědčí i výsledek naší ankety o nejkrásnější vánoční pohádku, kterou jsme vyhlásili vloni. Strachův snímek se umístil na třetím místě – za klasikami Tři oříšky pro Popelku a S čerty nejsou žerty. Za sebou Anděl Páně nechal například Pyšnou princeznu či Šíleně smutnou princeznu.

Filmy natočené v Českém Krumlově

Český Krumlov mají filmaři rádi a není se čemu divit. Historické centrum, majestátní zámek, specifická atmosféra… Co všechno v Českém Krumlově vzniklo? Je toho mnoho, připomeňme si alespoň některé snímky.

Leckdo si jistě vybaví komedii Jen ho nechte, ať se bojí, ve které řádilo trio Luděk Sobota, Petr Nárožný, Miroslav Šimek. Salvy smíchu vyvolávala i další oblíbená česká komedie – Hop a je tu lidoop.

Krumlovské uličky ale učarovaly i zahraniční tvůrce. Známý je Iluzionista s Edwartem Nortonem v hlavní roli. Předloni se po turistické metropoli pohyboval i legendární Pianista Adrien Brody, který zde natáčel film Emperor.

Někteří pamětníci si možná vzpomenou na natáčení dvojky hororového Kvílení vlkodlaků. Ačkoliv tento film kvalit jedničky v žádném případě nedosáhl, do dějin Českého Krumlova se bezesporu zapsal. Ostatně do hlavní role byla obsazena legenda z největších – Christopher Lee.

A když jsme u hororů, zmínit musíme samozřejmě Hostel. Dílo Eliho Rotha je bezesporu jedním z nejkultovnějších snímků, kterým poskytl Český Krumlov azyl.

Autoři | Foto Česká televize

Štítky Český Krumlov, Anděl Páně, pohádka, filmař, film, hlavní role, Jiří Strach, Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Klára Issová, Christopher Lee, Adrien Brody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená pohádka Anděl Páně se dočká pokračování. Nyní se točí v Českém Krumlově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.