Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeské divadlo připravilo inscenaci Shakespeare v Hollywoodu

Návrat do 30. let minulého století nabídne ironická komedie Shakespeare v Hollywoodu, jejíž premiéru činohra Jihočeského divadla představí v pátek 19. února. Příběh hry Kenna Ludwiga vychází ze Shakespearova Snu noci svatojánské a spojuje klasické prvky s prostředím Hollywoodu 30. let.

„Komedie si pohrává s některými fakty i historickými postavami. Ve 30. letech totiž Hollywood objevil Shakespeara, natočil několik jeho her a jednou z nich byl Sen noci svatojánské, kterou natočil slavný režisér Max Reinhardt,“ uvedla dramaturgyně Olga Šubrtová.

Podle tvůrců nemá tato komedie větší umělecké ambice, jejím posláním je především pobavit. „Je velmi náročná v tom, že jednak tam hraje množství lidí, je to za sebou sled mnoha scén v nejrůznějších prostředích a hlavně se tam odehrávají kouzla,“ řekla režisérka Jana Kališová. Ta hru připravila už v roce 2006 v Divadle Na Vinohradech.

Hlavní roli v Shakespearovi v Hollywoodu v Jihočeském divadle vytvořil Viktor Limr. Soubor hru připravil u příležitosti Shakespearova roku, který připomíná, že letos uplyne 400 let od úmrtí anglického básníka a dramatika.

Zdroj ČTK

Štítky William Shakespeare, Hollywood, Jihočeské divadlo, Sen noci svatojánské, Max Reinhardt, Jana Kališová, Viktor Limr, Divadlo na Vinohradech, komedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo připravilo inscenaci Shakespeare v Hollywoodu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.