Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Salesiáni hráli v KD Vltava až do rána

I po čtvrt století salesiáni ukázali, že mají návštěvníkům plesové zábavy v Českých Budějovicích stále co nabídnout. Kvalita plesu se pozná nejen podle dobře zvolené hudební skupiny, ale i doprovodného programu. A zde opět salesiáni vsadili na jistotu a kvalitu. Svědčí o tom i 400 spokojených návštěvníků, kteří hodnotí letošní ples jako vůbec nejlepší v celé historii 25 let.

V letošním školním roce si Salesiánské středisko mládeže připomíná 25 let od začátku svého působení v Českých Budějovicích. Po celou dobu se salesiáni věnují výchově a vzdělávání dětí a mládeže, sociální práci s rodinami a v neposlední řadě i činnosti v charitativní a duchovní oblasti. V rámci tohoto výročí se v sobotu 6. února v budějovickém KD Vltava uskutečnil jubilejní 25. Salesiánský ples. Českobudějovický salesiánský ples s 25letou tradicí je právem považován za vůbec nejdéle trvající salesiánský ples v celé České republice.

Záštitu nad touto kulturní akcí v jubilejním roce převzali Jiří Šesták, senátor pro Budějovicko a Třeboňsko a Jaromír Talíř, náměstek primátora Českých Budějovic pro kulturu.

Po celý večer až do půlnoci hrála nespočet tanečních žánrů skvělá hudební skupina GLOBUS. „Za letošní novinku můžeme považovat návrat Disco párty, kterou jsme svěřili do rukou DJ Jiřího Ježka z rádia KISS Jižní Čechy,“ prozrazuje hlavní koordinátor plesu Ondřej Trojek a dodává: „Tímto krokem jsme chtěli oslovit převážně mladší generace, což se při pohledu na parket, který byl i po 3. hodině ranní plný tančících mladých lidí, určitě povedlo.“

Další letošní novinkou bylo slavnostní předtančení. Salesiáni se vždy věnovali dětem a mládeži, proto i letošní předtančení patřilo dětem. V podtitulu letošního ročníku „NESPOUTANÁ TRADICE“ se v rychlém a moderním stylu představilo taneční studio DANCELINE České Budějovice a breakdancová skupina BLACK KINGS ze Salesiánského střediska mládeže. Velký úspěch sklidilo i mužské uskupení „tatíků“ skupiny APALUCHA. Jejich vystoupení pod názvem „Bezdomovcův sen“ díky choreografii Pavly Nýdlové bylo plné nečekaných kreací, důvtipu a synchronizace.

Ani v letošním roce neskončil výtěžek tomboly v „černé díře“. Samotní návštěvníci vybrali během plesu jeden ze tří plánovaných projektů pro sociálně znevýhodněné děti a mladé lidi, na který byl určen výtěžek tomboly. I letos nejvíce návštěvníky oslovil projekt zaměřený na rekonstrukci táborové základny Tampír v Novohradských horách. Vítězný projekt získal 191 hlasů, což bylo téměř o 100 hlasů více než druhý a třetí. Výtěžek z tomboly bude díky návštěvníkům plesu využit k nákupu nové střešní krytiny.

Rádi bychom poděkovali všem partnerům, kteří podpořili jubilejní Salesiánský ples. Velice si toho vážíme,“ podtrhuje nepostradatelnou pomoc sponzorů a dalších firem koordinátor plesu Trojek.

Tisková zpráva

Štítky ples, České Budějovice, Salesiánské středisko mládeže, projekt, Jiří Šesták, Jaromír Talíř, Jiří Ježek, Česko, TROJEK, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Salesiáni hráli v KD Vltava až do rána  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.