Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Masopustní průvod prošel Černou v Pošumaví již popáté

Před lety to byla novinka, o které se nevědělo, jak se u lidí ujme, dnes je to tradice, na kterou se snad každý těší. Masopust v Černé v Pošumaví oslavil v sobotu 30. ledna páté výročí. A opět pobavil a potěšil.

Stejně jako v předchozích letech masopustní veselí odstartovalo před obecním úřadem, kam koledníci přišli požádat starostku Černé v Pošumaví Irenu Pekárkovou o právo projít obcí v masopustním průvodu. Zatančili několik koleček a po zhruba půl hodině již průvod pokračoval k jednotlivým domům.

Byla to legrace, kterou si užili jak koledníci, tak lidé, které maškary navštívily. Za zmínku určitě stojí, že masopustní průvod projde Černou v Pošumaví opět v úterý 9. února. Tentokrát však v maskách nebudou dospělí, nýbrž dětičky z místní mateřinky. I ony začnou před obecním úřadem, kde jim právo udělí starostka obce. Poté se vydají do horní části Černé v Pošumaví a následně do dolní.

Masopust místní školky je již tradicí, letos se uskuteční pošesté.

Hořice na Šumavě

Masopust v Černé v Pošumaví se nechal před pěti lety inspirovat v Hořicích na Šumavě. Tamní kamarádi organizátorům z Černé v začátcích velmi pomohli. V Hořicích na Šumavě se letošní masopust uskuteční v sobotu 6. února. Koledníci se sejdou v sále kulturního domu v sedm hodin ráno a už o hodinu později požádají starostu o povolení koledovat. Na programu bude také návštěva osad, kam vyrazí slaměná koleda. Celý den samozřejmě završí zábava, na které zahraje kapela Takton.

Masopust v Černé v Pošumaví

Čtvrtek, 4. února 2016, 09:52

Masopust v Černé v Pošumaví
Masopust v Černé v Pošumaví

Štítky Pošumaví, černá, Hořice na Šumavě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masopustní průvod prošel Černou v Pošumaví již popáté  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.