Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Jihočeském plese strávíte příjemný čas ve slunném brazilském prostředí

Reprezentativní ples Jihočeského kraje se blíží. Přípravy organizátorů tak směřují do finiše. Pořadatelé navíc očekávají, že se multifunkční pavilony T1 a T2 výstaviště podaří zaplnit do posledního místa. Program k tomu vyloženě vybízí. Ondřej Havelka s Melody Makers, Jana Kirschner, Jihočeská filharmonie s dirigentem Janem Talichem nebo operní diva Michaela Gemrotová. Večerem vás navíc provede Lenka Vacvalová s Romanem Šebrlem.

Ten se bude cítit jako ryba ve vodě. Program je totiž vhodně nachystán v duchu olympiády, která se letos v létě koná v brazilském Rio de Janeiru. Částečně se tak účastníci plesu přenesou do slunného jihoamerického prostředí. K vidění bude například tematická multimediální show, originální scéna s brazilskými tanečníky a starat se o účastníky plesu budou hostesky v brazilských kostýmech.

„Plesová sezona je tradičním obdobím úvodních dvou novoročních měsíců. Jsou to měsíce studené a nevlídné, takže zřejmě z tohoto důvodu se všichni utíkají ukrýt před zimním nečasem. U nás je to ale jinak. Na reprezentačním plese Jihočeského kraje se budete mít možnost rozehřát. A udržte si prosím toto tempo i pro celý rok, protože Jižní Čechy olympijské vás v klidu polehávat na kavalcích nenechají,“ říká k plesu hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. 

S nápadem na zorganizování plesu přišla Jihočeská filharmonie. „Původně to byl ples Jihočeské filharmonie, v prvních úvahách s tímto nápadem přišel náš šéfdirigent Jan Talich, kraj se následně nápadu s radostí chytil a koncept narostl do rozměrů, které se nám líbí, protože nám to umožňuje pozvat i velmi kvalitní hosty,“ říká ředitel filharmonie Otakar Svoboda.

Šéfdirigent Jan Talich má zase jasno, s jakými naučenými tanci by měli návštěvníci plesu přijít. „Co se týče našeho vystoupení, budeme hrát takovou tu klasickou veselou plesovou hudbu. To znamená polky, valčíky, vše, na co se dá dobře tancovat. Převážně od Strausse, bude tam pár mazurek od Chopina. Každý si bude moci vybrat z tanců, které se chce naučit. Budeme také vystupovat s operní pěvkyní Michaelou Gemrotovou, kterou doprovodíme v několika písních, ať už operetních nebo muzikálových,“ doplňuje Talich. 

Výtěžek půjde postiženým jihočeským sportovcům

Multifunkční pavilony budějckého výstaviště sice nejsou tradičním místem na konání reprezentativních plesů, organizátoři se ale shodují na tom, že lepší prostor na jihu Čech není. „Pavilon T je nejlepší možnou variantou pro podobný typ akce v Budějovicích. Ples by mohl být v mnohem krásnější budově, ale bohužel takovou České Budějovice nedisponují. Udělali jsme ale vše pro to, aby byl ten pavilon útulný a příjemný,“ přidává ředitel filharmonie Svoboda.

Prostory pojmou 800 až 850 hostů. Na ty čeká dobrá dostupnost, parkovat se dá navíc přímo v areálu výstaviště. „Sál je koncepčně upraven tak, aby hosté měli možnost po celou dobu akce příjemně strávit čas u skleničky, popovídat si. V hlavní části sálu bude parket, místa k sezení a scéna, která bude zázemím pro vystoupení a hudební a umělecké produkce... V menším pavilonu T2, kde bude doprovodný program, bude hrát skupina HE band. Určitě si každý najde to své,“ dodává za produkci Lenka Střítecká z agentury Art4promotion.

Celkové náklady na organizaci plesu jdou za Jihočeským krajem, respektive z rozpočtu Jihočeské filharmonie. S podporou přijdou i některé krajské firmy. Generálním partnerem plesu bude firma Kovosvit MAS, hlavními partnery Skupina ČEZ a společnost MNC Group a reklamními partnery společnosti Robert Bosch, PCO a SLIM. Část výtěžku z prvního reprezentativního plesu Jihočeského kraje získá 1. Centrum zdravotně postižených jižních Čech. 

Vstupenky na Jihočeský ples je možné zakoupit na portálu www.cbsystem.cz nebo v pokladně Jihočeské komorní filharmonie. Cena vstupenky je 790 korun. Mediálním partnerem plesu je Budějcká Drbna.

Štítky ples, Jihočeský kraj, Jihočeská filharmonie, kongresové centrum, Jan Talich, pavilon, Michaela Štiková, Roman Šebrle, Jana Kirschner, Ondřej Havelka, Lenka Vacvalová, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihočeském plese strávíte příjemný čas ve slunném brazilském prostředí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.