Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bojovníci proti kožešinovému průmyslu přivezou do Budějc putovní výstavu

Putovní výstava kampaně Proti srsti se zastaví také v Budějcích. Ve čtvrtek 21. ledna ji přiveze nezisková organizace Svoboda zvířat do kavárny Měsíc ve dne, kde od 18 hodin proběhne i přednáška s názvem Oběti módy aneb co skrývá kožešinový průmysl?

„Cílem kampaně Proti srsti je prosadit zákaz chovu takzvaných kožešinových zvířat v České republice. Farem se na našem území v současnosti vyskytuje devět, chovají se zde lišky, norci a v menší míře také činčily. Problémy, kterými zvířata v chovech následkem nevyhovujících podmínek trpí, jsou vedle různých onemocnění, zranění nebo biologických abnormalit také poruchy chování,“ uvádí asistentka kampaně Tereza Bílá.

Celostátní organizace Svoboda zvířat vychází z myšlenky, že každý život má svou vlastní neopakovatelnou hodnotu, která není závislá na momentálním hodnocení člověkem. 

„Svoboda zvířat organizuje kampaně za ukončení chovu takzvaných kožešinových zvířat, za nahrazení pokusů na zvířatech a za cirkusy bez zvířat. Velkou váhu přikládá ekologické a etické výchově – její lektoři úspěšně přednáší o ekologii a ochraně zvířat na základních školách, na středních a vysokých školách a dalších veřejných místech probíhají přednášky o pokusech na zvířatech a alternativních metodách, takzvaných kožešinových zvířatech a o problematice zvířat v cirkusech,“ dodává Tereza Bílá.

Štítky České Budějovice, průmysl, Měsíc, kavárna, putovní výstava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bojovníci proti kožešinovému průmyslu přivezou do Budějc putovní výstavu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.