Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na jihočeské památky míří i v zimě tisíce turistů

Že turisté nevydrží bez výletů ani v zimě, dokazuje statistika návštěvnosti jihočeských památek pod správou Národního památkového ústavu za listopad a prosinec předešlého roku. Na objekty, které nabízí zimní sezónu, vyrazilo takřka 27 tisíc lidí!

Zimní provoz potrvá až do konce března, poté již nastane tradiční sezóna. Kam můžete vyrazit? Oblíbená je Hluboká, kde návštěvníci zavítají do devíti pokojů soukromých apartmá čtyř generací majitelů hlubockého panství - Schwarzenbergů. Otevřeno je denně kromě pondělí - od 10 do 16 hodin.

Že zimní sezóna má smysl, se před lety potvrdilo také na Rožmberku. Zde si můžete projít soukromé pokoje rodu Buquoy. A pokud přeje počasí, je možné vystoupat i na Anglickou věž. Pokud jste na ní ještě nebyli, věřte, že se vám naskytne krásný pohled do okolí. Rožmberk je v zimě otevřen od úterý do pátku v 11 a 13 hodin. O víkendech vždy v celou hodinu od 10 do 15 hodin.

Mnozí turisté volali také po zimní sezóně na zámku v Českém Krumlově. Prosby byly vyslyšeny a již pátým rokem je možné navštívit rozsáhlé Hradní muzeum, které má charakter historické muzejní instalace 19. století. Otevřeno je denně kromě pondělí - od 9 do 16 hodin.

Dále můžete v zimě vyrazit na hrad na Nových Hradech či na zámek v Třeboni, ve které je možné ve čtvrtek navštívit i Schwarzenberskou hrobku.

Štítky zima, Národní památkový ústav, Schwarzenbergové, Buquoyové, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeské památky míří i v zimě tisíce turistů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.