Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští muzikanti a fanoušci: Lemmy byl pravý král rock´n´rollu

Sociální sítě, hudební, ale i zpravodajská média dnes ráno zaplavila informace, kvůli které mnozí z rockových fanoušků uronili slzu… 28. prosince zemřel Lemmy Kilmister, frontman kapely Motörhead a pro mnohé skutečný rockový Bůh. Čtyři dny po 70. narozeninách ho dostala rakovina, o které se dozvěděl chvíli před smrtí. Jak na Lemmyho vzpomínají jihočeští muzikanti a fanoušci? Zeptali jsme se několika z nich…

Walter Kölbl (All The Secrets Inside)

Lemmy z Motörhead pro mě vždy byl a je obrovská metalová legenda, díky které dnes existuje plno jiných a známých kapel. Jsem jedině rád, že jsem Lemmyho a Motörhead zažil naživo na Masters Of Rock ve Vizovicích. A to hned z první řady, což pro mě byl zážitek.

Martin Matoušek (Gutalax)

Elvis byl dobrej, ale Lemmy, to byl pravej král rock´n´rollu! Jeden ze základních kamenů celé scény, který určoval měřítka hard and heavy muziky. Jednou se ho někdo ptal, jestli má někdy opici, a on mu na to odpověděl: Abys měl opici, musel bys nejprve přestat chlastat. Lemmy je nesmrtelný a je tomu tak i po jeho smrti.

Jiří Jantač (A SweetWater Trick)

Lemmy byl pro mě výborným baskytaristou, který skvěle zpíval a tvořil na svou dobu dobrý heavy metal. Je škoda skvělého hudebníka. Doufejme, že se s ním v muzikantském nebi potkáme!

Martin Majer (Arthemion)

Lemmy... Když jsem byl coby jako malý kluk nucen starším bratrem poslouchat rockovou a metalovou hudbu každé odpoledne, přestával jsem už pomalu vnímat všechny ty interprety. Jednoho dne však zaznělo z LP něco, na co jsem nebyl doposud zvyklý. Motörhead... osobitý, syrový beat... Tři chlapíci, co si dokázali do dnešních dnů, navzdory době i napříč generacím, vzbudit respekt a uznání. Lemmy odešel a s ním kus každého z nás. Vzpomínky na dravost, energii a odhodlání. Když odejde někdo, kdo má co říct ostatním, je vždycky brzy, i kdyby to bylo za 200 let. Co říct... Díky, mistře! Protože nebýt takových jako on, nebyli bychom dnes takoví, jací jsme. Buď s Bohem, lorde Lemmy.

Miloš Vaněček (fanoušek)

Vodešla legenda, která dala rokenrolu ksicht, chlapům smysl života a ženskejm masturbační představy. Pro mě jasný symbol svobody. Dneska budeme celý den hrát v hostelu, který provozuji, jeho songy. Na počest Lemmyho a jeho nezapomenutelného hlasu.

Petr Dostál (fanoušek)

Lemmy v posledních měsících svého života skutečně bojoval. Když jsem viděl záběry z koncertů, kdy už opravdu nemohl, přemáhal mě smutek, ale zároveň jsem cítil obrovský respekt. Rocková muzika byla jeho život a on odmítal jít do důchodu. I když mu nebylo dobře, postavil se před publikum a narval do něj svůj nekompromisní nářez! Pokud se o někom dá říct, že je rockový Bůh, je to bezesporu Lemmy. Nikdo takový tady už není…

Jan Dušek (fanoušek)

Stručně a jasně: Lemmy pro mě znamená skvělou hudbu. Prostě pohodu. Bude nám všem moc chybět. Nikdy nezapomeneme! R.I.P. Lemmy!

Co dodat? Lemmy patří k hrstce muzikantů, jež absolutně milují celé generace fanoušků. Pro mnohé to byl ten nejupřímnější rocker, který nepodlehl trendům, který nedělal kompromisy… Jak již zaznělo, odmítal se stáhnout ze scény, naopak hodlal hrát až do posledních chvil, což se mu vlastně podařilo. Šetříte si doma flašku whiskey? Dneska nastal ten pravý čas ji otevřít!

Autoři | Foto Motörhead

Štítky Lemmy, rock and roll, Motörhead, hudební skupina, Walter Kölbl, Masters of Rock, Martin Matoušek, Petr Dostál, Jan Dušek, smrt, Vizovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští muzikanti a fanoušci: Lemmy byl pravý král rock´n´rollu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.