Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Peníze z benefičního koncertu k Festivalu Černá věž poputují opět na Centrum Bazalka

Téměř pět set návštěvníků přilákal jubilejní pátý ročník Festivalu amatérských a studentských filmů Černá věž. Po tři dny se promítaly netradiční filmy, konala se různá hudební vystoupení a nechyběly ani zajímavé filmové workshopy.

Letošní ročník skýtal více jak čtyřicet různých žánrů. „Promítali jsme jak komedie, tak romantické filmy, horory i dramata. Objevilo se i několik dokumentů mapujících rozmanitá témata,“ řekl ředitel festivalu Milan Pleva. V rámci festivalu proběhla i párty filmových masek v Café Klubu Slavie. 

Vyvrcholením celé akce se stal benefiční koncert filmové hudby. Úžasný výkon podalo sto deset členů Jihočeského univerzitního orchestru, Bigysbor, Sbor se „Z“, Abwun a Suchovrbenský chrámový sbor. Slzy do očí téměř všem přítomným vehnalo vystoupení čtyřleté houslistky Christine Meisl, která zahrála píseň z Pyšné princezny - Rozvíjej se poupátko. Svým hudebním nadáním ohromil i ředitel festivalu Milan Pleva, který ukryt za maskou odzpíval píseň z muzikálu Fantom opery. 

Hudební vystoupení střídalo vyhlašování autorů vítězných snímků jak z naší republiky, tak i ze Slovenska. Ceny předávali vzácní hosté jako například rektor Jihočeské univerzity profesor Libor Grubhoffer, herečka jihočeského divadla Teresa Branna nebo Kamila Janovičová alias Anička Hrnčířka z pohádky Tajemství staré bambitky. 

Výtěžek z celého festivalu byl opět věnován Centru Bazalka. Jako poděkování vyrobily děti z Bazalky pohlednice s jejich otisky, které byly věnovány účinkujícím. „Máme radost, že můžeme opět Centru Bazalka předat výtěžek z festivalu a především ze vstupného na koncert. Pomůcky, které díky tomu pro děti pořídí, jim zanechají pomyslný otisk v jejich životech,“ komentoval Milan Pleva. 

Vítězové pátého ročníku

Malý film: Robert Vrba - Až oči mé se rozevřou

Velký film: Jiří Suchan - Reverze

Studentský film: Robert Hloz - Lháři

Animovaný film: Eliška Chytková - Jak vzniklo pivo

Dokument: Daniel Dluhý - Stará kniha nehrdzavie

Mladá tvorba: Pavla Vaňková - Restart

Cena diváků: Robert Hloz - Lháři

Štítky film, festival, hudební vystoupení, peníze, Teresa Branna, Libor Grubhoffer, Kamila Janovičová, maska, Pyšná princezna, Fantom opery, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze z benefičního koncertu k Festivalu Černá věž poputují opět na Centrum Bazalka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.