Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájemci ve velešínském Kantůrkovci listovali starými a velmi vzácnými knihami

Na časy, kdy knihy nebyly jen spotřební zboží, ale vzácnost, která se předávala z generace na generaci, zavzpomínali v úterý 24. listopadu lidé ve velešínském Kantůrkovci. Po celý den se zde konala výstava starých tisků pojmenovaná Dotkněte se historie.

Není divu, že hlavně děti byly starými knihami, mezi kterými byla třeba Bible kralická, fascinovány. S ochrannými rukavicemi opatrně listovaly jednotlivými stránkami a snažily se rozluštit staré písmo. Mnohdy marně, ačkoliv se jednalo o češtinu.

Nebylo to ale jen o dotyku, listování, nasávání historie, nýbrž i o informacích. Ty barvitě podávali zástupci Jihočeské vědecké knihovny, kteří vzácné knihy do Velešína přivezli.

Velešínský Kantůrkovec tak má za sebou další zajímavou akci. Ta vlajková ho ale teprve čeká. Od 14. prosince bude opět v historickém sklepení tohoto objektu k vidění jedinečný Rouhův velešínský Betlém. Tak si ho nenechte ujít!

Štítky kniha, Bible, výstava, Jihočeská vědecká knihovna, historie, Velešín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci ve velešínském Kantůrkovci listovali starými a velmi vzácnými knihami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.