Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mario de Rose, Pavel Šporcl, Attila Egerházi. Tři umělci v jeden večer v DK Metropol

První baletní premiérou letošní sezony bude představení Pas de trois složené ze dvou choreografií Attily Egerháziho, a to Sounds and Picture a Ztracené a znovu nalezené.

V baletní terminologii znamená „pas de trois“ chvíle, kdy tři tanečníci tančí na scéně společně. V případě této inscenace se potkávají tři umělci, kteří spolu protančí tímto večerem.

První umělec podílející se na představení je choreograf Attila Egerházi. Jeho nové dvě choreografie mohou být pokládané za světovou premiéru.

Hudbu pro první část večera Sounds and Picture vytvořil skladatel a dirigent Mario De Rose, ta bude ozvláštněna i o prvky elektronické hudby. Choreografii živě doprovodí i orchestr Jihočeského divadla pod vedením dirigenta Jana Bubáka.

Druhou část večera hudebně ztvární houslový virtuos Pavel Šporcl. Ztracené a znovu nalezené doprovodí svým živým vystoupením. „Když jsem byl Atillou osloven o spolupráci na baletním představení, byl jsem překvapený, ale i nadšený. Nikdy jsem nic podobného nedělal a byla to pro mne výzva. Práce na baletu byla velice plodná a euforická. To, co diváci uvidí a uslyší, je práce několika měsíců zkoušení, přemýšlení a hledání, ale i přesto je každý večer jiný. Má hudba nemá přesně dané mantinely,“ řekl Pavel Šporcl.

Vystoupení bude mít premiéru v pátek 27. listopadu od 19 hodin v DK Metropol. Reprízy proběhnou 30. listopadu a 19. prosince. 

Štítky Attila Egerházi, Pavel Šporcl, představení, premiéra, Jan Bubák, Jihočeské divadlo, Dům kultury Metropol, choreografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mario de Rose, Pavel Šporcl, Attila Egerházi. Tři umělci v jeden večer v DK Metropol  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.