Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladá a prudce vzhůru stoupající kapela zpátky v budějckém klubu K2

Mladá, původně electroswingová kapela z Prahy, vznikla na začátku letních prázdnin roku 2012. V Českých Budějovicích se poprvé představila těsně po svém vzniku a od té doby to s ní jde ne z kopce, ale do kopce! V klubu K2 již byla před rokem na prvním studentském mejdanu s názvem 1st Student's Big Electroswing party. Na kapelu se přišlo podívat přes 500 studentů. Kapela vydala druhé CD s názvem Glamtronic. Od původního čistě electroswingového alba se posunula hudebně dál. Znovu vystoupí v K2 v pátek.

Co je to glamtronic?

Jak říká zpěvačka Sofie, studentka konzervatoře. „Chtěli jsme se posunout hudebně dál, a tak jsme si vymysleli vlastní hudební styl glamtronic.“

O tom je tedy nová deska. Chytlavá, taneční, energická. Na electroswing se také nezapomnělo a některé skladby z alba jsou swingové. 

O koncertu

I když je nová deska Mydy Rabycad v novém stylu, večer bude laděný do electroswingu, to znamená, že se tematickým oblečkům z 20. let se meze nekladou. Jako hřeb večera pak vystoupí avizovaná kapela. Hrát budou samozřejmě hity z nové desky, ale dostane se i na osvědčené electroswingové pecky. Po koncertě bude následovat swingová afterparty. 

Zajímavosti

Naplnili dokonce pražskou Lucernu, a koncert to byl nemálo zajímavý. Už jenom proto, že zpěvačka Sofie měla koncert jako absolventský, v hledišti byli totiž její profesoři z konzervatoře. A splnila ho na jedničku.  Kapela je plná muzikantů, někteří mají i další hudební sólo projekty.

Mydy Rabycad jezdí hrát po celé Evropě, jak na obrovské festivaly, tak klubové koncerty.

Štítky hudební skupina, koncert, kopec, Praha, České Budějovice, Palác Lucerna, Evropa, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá a prudce vzhůru stoupající kapela zpátky v budějckém klubu K2  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.