Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Sladovnictví - prohlídka s příběhem aneb „navštívení zlatých časů sladovnických“

Písecká Sladovna otevřela letos na jaře Sladovnictví - prohlídku s příběhem aneb „navštívení zlatých časů sladovnických“, na kterou navazuje až do října výstava Svět piva.

Řemesla, divadla, koncerty. To vše zažijete tento týden v Budějcích a okolí

Léto ve městě je v plném proudu. Každý den si můžete užívat zajímavých kulturních akcí. Rozhodně si nenechte ujít středeční koncert Pampalini Funky Jam a promítání v Letním kině Háječek.

Kubánský večer v Českém Krumlově

Pondělí, 27. července 2015, 17:59

Kubánský večer
Kubánský večer
FOTO: Český Krumlov se v sobotu oblékl do kubánského hávu

V rámci Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov proběhl v sobotu 25. července 2015 Kubánský večer. Šlo o vícežánrový hudební večer s tradiční kubánskou hudbou a gastronomií.

Central Park Slavie - 24. července

Pondělí, 27. července 2015, 16:05

Central Park Slavie - 24. července
Central Park Slavie - 24. července
Další týden festivalu Central Park Slavie je minulostí. V pátek zahráli ONI a Empétři

Spustili první songy a z modré oblohy se spustil déšť. Tak nějak by se jednou větou dal přiblížit začátek pátečního koncert Empétři na festivalu Central Park Slavie. Možná za to mohly předešlé komentáře zpěvačky Jany Jišové směrem k teplému...

Sochař Petr Fidrich: Osobně se uměním především bavím

Srdcař a pohodář. Tak by se dalo mluvit o respektovaném sochaři Petru Fidrichovi, který se letos stal součástí tradiční budějcké výstavy Umění ve městě. Ta se rozrostla i o interiérovou část v nové Galerii Mariánská, která vznikla v Mariánských...

Dobrá zpráva pro turisty i místní: Letní kino v Černé v Pošumaví opět naplno funguje

Turisté, kteří se těšili, jak si pobyt na Lipensku zpestří návštěvou oblíbeného letního kina v Černé v Pošumaví, museli být v první polovině července zklamáni. Kino nepromítalo, za což mohla technická závada, kterou se ale nakonec podařilo...

Kinematograf bratří Čadíků si od dnešního dne užijí v Táboře

Užívali jste si tradiční Kinematograf bratří Čadíků v Budějcích? Stýská se vám? V tom případě můžete vyrazit do Tábora, který je další zastávkou na trase tohoto legendárního pojízdného kina. První projekce začíná již dnes!

Muzeum Novohradských hor v létě nabízí i pohádková představení

Léto plné dětských představení nabízí o letních prázdninách nové Muzeum Novohradských hor, které bylo v červenci otevřeno v Horní Stropnici. Návštěvníci se na pohádky mohou těšit každou sobotu, a to vždy od 15 hodin.

Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.