Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zvířata sledovala, jak kousek od nich řádí plameny

Psi, kozy, kuřata a dokonce i pštros. Tolik svědků měl úterní požár dřevěného přístřešku na oploceném pozemku u cyklostezky v Bavorovicích, který využívá místní chovatel. Sám ale na místě nebyl, a tak museli hasiči ještě před vlastním zásahem přestřihnout zámek na bráně.

Na hořícím přístřešku o rozměrech čtyři krát čtyři metry byl navíc umístěn fotovoltaický panel, pod ním tři kusy akumulátorů a okolo něj naskládané palivové dřevo. Poblíž se nacházela rovněž maringotka, byla tam zaparkovaná dodávka a také osobní auto značky BMW.

„Dvě profesionální jednotky z českobudějovické stanice požár lokalizovaly a zlikvidovaly pomocí jednoho vysokotlakého proudu za necelou půlhodinu. Vzniklá škoda je nulová, hasiči svým zásahem uchránili majetek za 200 tisíc korun,“ řekla jejich mluvčí Vendula Matějů s tím, že přivolaná jednotka SDH Bavorovice nakonec při zásahu využita nebyla.

Příčina vzniku požáru, který byl na operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášen v 11.37 hodin, je předmětem vyšetřování hasičů i policistů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, přístřešek, Bavorovice, hasiči, HZS Jihočeského kraje, BMW, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířata sledovala, jak kousek od nich řádí plameny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.