Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj na kolečkových bruslích ukradl nářadí

O víkendu jeho syn našel podezřelého muže, který nejspíš založil požáry uvnitř bytovky v Lipí, ve středu byl sám Roman Jinšík starší obětí drzého zloděje. Neznámý mladík na kolečkových bruslích ho v Riegrově ulici za bílého dne připravil o zapůjčenou vrtačku a příklepové kladivo.

Zdá se, že výtečník si svůj lup dokonale vyčíhal. Podle snímků z průmyslové kamery se totiž kolem Renaultu Scénic Romana Jinšíka, zaparkovaného před domem číslo popisné 21, pohyboval už několik minut před krádeží. K té podle všeho došlo ve 12.40 hodin. Kamera zloděje zachytila i v momentě, kdy s nářadím odjížděl pryč.

„Ve středu jsem pracoval v jednom z domů v Riegrově ulici. Kolem poledne jsem si nářadí odnesl do auta, zamkl ho a šel na oběd. Mezitím mi ale volal kolega, že mám rozbité pravé zadní okénko. Když jsem se k autu vrátil, chyběla mi vrtačka a příklepové kladivo,“ řekl Budějcké Drbně okradený elektroinstalatér, jenž okamžitě zavolal policisty.

Ukradené nářadí značky HILTI, které měl Jinšík půjčené, je označeno zkratkou ELB včetně čísla a není tedy prodejné. Jeho hodnota činí 25 tisíc korun, škoda na rozbitém autě byla vyčíslena na tři tisíce.

Pokud někdo mladíka na kolečkových bruslích pozná, ať kontaktuje Policii ČR na lince 158. „Za pomoc všem čtenářům Drbny předem děkuji,“ dodal Roman Jinšík.

ČTĚTE TAKÉ: Požáry založil bývalý obyvatel bytovky, domnívají se místní

Štítky zloděj, krádež, pracovní nářadí, vrtačka, příklepové kladivo, České Budějovice, Riegrova, kolečkové brusle, nářadí, Lipí, Renault, Drbna.cz, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj na kolečkových bruslích ukradl nářadí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.