Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zásahovka dopadla známého budějckého vařiče pervitinu

Několikaměsíční intenzivní práce jihočeských kriminalistů přinesla své ovoce. Tento týden v noci z pondělí na úterý vnikli společně s policisty ze zásahové jednotky do bytu domu v budějcké Riegrově ulici a zatkli jednoho z nejznámějších prodejců drog ve městě.

Třiadvacetiletého ‚vařiče‘ z Táborska policisté dopadli přímo při činu - ve svém bytě zrovna připravoval další várku pervitinu. Spolu s ním byly na místě činu další čtyři osoby.

„Těsně před tím, než policisté vnikli dovnitř, se pachatel pokusil vyrobený pervitin spláchnout v toaletě, tomu mu však muži zákona zabránili. Policisté zde zajistili kromě vyrobeného pervitinu také zařízení a chemické látky sloužící k nedovolené výrobě této drogy,“ uvedla mluvčí Policie ČR Štěpánka Uhlířová.

Pachatel stačil od května až do současné doby vyrobit a prodat desítky gramů pervitinu za více než 20 tisíc korun. „Vařil prakticky pořád, především v noci. Měl několik stálých odběratelů, kteří mu do jeho bytu přinášeli léky potřebné pro výrobu drogy, kterou jim pak poskytoval,“ dodala Uhlířová.

Někteří zákazníci zadrženému muži, jenž sám užívá pervitin, platili penězi, jiní věcmi pocházejícími z trestné činnosti. Ty byly spolu s finanční hotovostí v bytě při policejním zákroku zajištěny.

Zadržený výrobce a prodejce drog byl v minulosti již ve vězení za majetkovou trestnou činnost. „Tentokrát ho kriminalisté stíhají pro trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu,“ sdělila přesné znění obvinění tisková mluvčí policistů.

Pokud bude povedenému mladíkovi prokázána vina, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

Foto a video: Policie ČR

Štítky drogy, pervitin, prodejce drog, vařič, varna pervitinu, Riegrova ulice, České Budějovice, Policie ČR, kriminalisté, zásahová jednotka, metamfetamin, Policie České republiky, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zásahovka dopadla známého budějckého vařiče pervitinu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.