Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výtečníci získali z úvěrového podvodu čtvrt milionu

Českobudějovickým policistům se podařilo odhalit další úvěrový podvod. V hledáčku specialistů z oddělení hospodářské kriminality jsou nyní dva podezřelí muži ve věku čtyřiceti osmi, respektive pětapadesáti let, kteří se rozhodli, že si na své živobytí opatří finanční prostředky nelegální cestou.

„Mladší z dvojice pachatelů obstaral v únoru loňského roku svému známému z Prachaticka zfalšované a nepravdivé potvrzení o výši příjmu ze závislé činnosti. Toto potvrzení následně pětapadesátiletý muž předložil při uzavírání smlouvy o poskytnutí úvěru. Na základě předložených dokumentů došlo ke schválení úvěru, podepsání smlouvy a následnému čerpání úvěru v celé jeho výši,“ popsala tisková mluvčí policie Regina Tupá.

Do současné doby však muž neuhradil ani jednu z pravidelných splátek. „Na úkor poskytovatele úvěru se tak dvojice podvodníků nezákonně obohatila o nejméně 250 tisíc korun,“ dodala Tupá.

Ve věci padlo v úterý obvinění, a to pro podezření z trestného činu úvěrového podvodu, spáchaného formou spolupachatelství. Vzhledem k tomu, že svým nezákonným jednáním způsobili oba podezřelí muži škodu větší,  hrozí jim v případě prokázání viny trest odnětí svobody v délce trvání jednoho roku až pěti let.

Štítky úvěr, podvod, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Homolka

Je fakt že, riskovat až pět let vězení za 250 000 Kč je docela blbost... :-)

Čtvrtek, 2. února 2012, 11:39Odpovědět

Hawky

Stálo jim to za to?

Čtvrtek, 2. února 2012, 08:37Odpovědět

Výtečníci získali z úvěrového podvodu čtvrt milionu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.