Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při nehodě u Velešína zahynula tříčlenná rodina z Polska

Obrovská tragédie zastavila dnes krátce před 18. hodinou provoz na mezinárodní silnici E55 z Českých Budějovic směrem do Dolního Dvořiště. Mezi Velešínem a Netřebicemi na Českokrumlovsku došlo k čelnímu střetu osobního a nákladního automobilu.

Obětí nehody je dvaatřicetiletý muž, osmadvacetiletá žena a jejich pětiletý syn z Polska.

Za obcí Velešín řidič Opelu Caravan objížděl dvě stojící vozidla, ale nezařadil se včas zpátky do svého jízdního pruhu a jel stále po středu komunikace. V tu dobu jela proti cisterna značky Volvo, na což řidič osobního automobilu pravděpodobně nestačil zareagovat a čelně narazil do přední části náklaďáku,“ řekl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

„Všichni tři mrtví utrpěli devastující smrtelná zranění,“ doplnila Petra Kafková ze Záchranné zdravotnické služby Jihočeského kraje.

Podle mluvčího Bajcury proběhne soudní pitva, která bude zjišťovat, zda řidič nebyl ovlivněn alkoholem či jinou látkou, popřípadě jestli není na vině zdravotní komplikace.

„Silnice byla uzavřena mezi 18. a 21. hodinou,“ sdělil Milan Bajcura a dodal, že policie odkláněna dopravu přes Dolní Třebonín a Český Krumlov.

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, střet, smrt, osobní automobil, nákladní automobil, Velešín, Polsko, České Budějovice, okres Český Krumlov, Netřebice, Dolní Dvořiště, Opel, Volvo Cars, Policie České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Škop

Bohužel to vypadá, že řidič Opelu udělal fatální chybu buď v důsledku únavy či nepozornosti. Bohužel s polskými řidiči mám spíše špatné zkušenosti. Jen by mne, a podle mne by to mělo zajímat i policii, proč stojí 2 auta na takto frekventované silnici. Potřebovali si poklábosit?Potřebovali se podívat do mapy?Zatelefonovat?Vymočit? .... tak si zastavíme a všichni ostatní ať nás objedou... ale tímto vytvoří kritickou situaci na silnici a pak je již blízko k takovéto tragedii. Ale jednoznačně za to mohl někdo jiný.

Čtvrtek, 23. srpna 2012, 00:05Odpovědět

Při nehodě u Velešína zahynula tříčlenná rodina z Polska  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.