Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič kamionu postupně nakradl naftu za 55 tisíc

Téměř 1 580 litrů pohonných hmot odcizil svému zaměstnavateli padesátiletý řidič vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravní firmy z Českých Budějovic. Ke krádeži jej podle policejní mluvčí Reginy Tupé zřejmě dovedly dluhy a nedostatek peněz pro vlastní potřebu.

V průběhu letošního února, za pomoci svěřené firemní karty k čerpání pohonných hmot, si neoprávněně natankoval na různých benzinových čerpacích stanicích v Jihočeském kraji motorovou naftu, kterou pak hluboko pod skutečnou cenou prodával náhodným zájemcům, a to zejména řidičům nákladních vozidel.

„Svým jednáním tak poškozenou firmu připravil o bezmála 55 tisíc korun. Jeho nekalé praktiky se však českobudějovickým kriminalistům - specialistům na odhalování hospodářské trestné činnosti - podařilo rozkrýt,“ informovala Regina Tupá.

V těchto dnech bylo zloději sděleno obvinění ze spáchání trestného činu zpronevěry. Za tento delikt, v případě prokázání viny, stanoví zákon trest odnětí svobody v délce trvání jednoho roku až pěti let.

Štítky zloděj nafty, řidič kamionu, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu postupně nakradl naftu za 55 tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.