Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při požáru stodoly v Municích vznikla milionová škoda

Šest cisteren profesionálních hasičů z Budějc i jednotky dobrovolníků z Hluboké nad Vltavou a Zlivi zasahovaly v pátek po druhé hodině odpolední v Municích při požáru stodoly. Přestože objekt nenavazoval na obytnou část stavení, škoda nakonec byla vyčíslena na milion.

Požár zasáhl především střechu a krovy stodoly, která sloužila jako sklad a zároveň opravna motorových vozidel. Uvnitř ale nikdo nebyl. „Požárem byl poničen také osobní automobil zaparkovaný uvnitř i několik motocyklů stojících před stodolou,“ uvedla mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Hasiči zasahovali v dýchací technice, jeden z proudů byl nasazen na ochlazování sousedního objektu, aby nedošlo k rozšíření požáru. Ze stodoly byla vynesena tlaková láhev s CO2. Vodu na požářiště doplňovali dobrovolní hasiči ze Zlivi, když ji čerpali pomocí plovoucího čerpadla z místního rybníka.

„Za necelou půlhodinu hasebních prací velitel zásahu nahlásil, že požár je pod kontrolou - byl lokalizován. K úplné likvidaci ohně došlo ve čtyři hodiny odpoledne a zasahující jednotky se mohly vrátit zpátky na své základny,“ dodala tisková mluvčí jihočeských hasičů.

Vyšetřovatel hasičského záchranného sboru ve spolupráci s Policií ČR stanovil výši vzniklé škody na milion korun, uchráněný majetek má hodnotu 200 tisíc. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ řekla závěrem Vendula Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, oheň, Munice, stodola, hasiči, HZS Jihočeského kraje, Zliv, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Jihočeský kraj, Hasičský záchranný sbor, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru stodoly v Municích vznikla milionová škoda  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.