Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při explozi plynové láhve utrpěli pracovníci silné popáleniny

Dnes půl hodiny po poledni došlo na jednom staveništi v Nových Hradech k výbuchu propanbutanové láhve. Na místě zasahovaly dva vrtulníky, které transportovaly těžce zraněné muže na popáleninové centrum do Prahy.

„Jedenašedesátiletý muž ve sklepě pokládal s pomocí desetikilové propanbutanové láhve s hořákem izolační lepenku IPA. Když na místo přijel jeho mladší spolupracovník, došlo k výbuchu,“ řekla Budějcké Drbně policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

„Mladší muž utrpěl rozsáhlé popáleniny na osmdesáti procentech těla, druhý pracovník má popáleniny na třiceti procentech těla. Oba byli po ošetření transportováni vrtulníky LZS České Budějovice a LZS Praha na popáleninové centrum pražské Vinohradské nemocnice,“ upřesnila Petra Kafková, mluvčí jihočeských záchranářů.

Oběma zraněným obětavě přispěchal na pomoc třetí muž, který si při tom popálil obě ruce. „Toho záchranáři převezli do českobudějovické nemocnice,“ dodala Kafková.

Na místě je hlídka Obvodního oddělení policie Trhové Sviny, která zjišťuje okolnosti celé události.

AKTUALIZOVÁNO: Jak Budějckou Drbnu v průběhu odpoledne informovala mluvčí hasičů Vendula Matějů, průzkum místa události ukázal, že se nejednalo o výbuch tlakových lahví, ale o výbuch nahromaděného plynu uniklého z lahví. „Výbuchem nedošlo k následnému požáru,“ sdělila Matějů.

Foto: www.zzsjck.cz

Štítky popálenina, výbuch, Praha, Nové Hrady, Drbna.cz, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice, Trhové Sviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při explozi plynové láhve utrpěli pracovníci silné popáleniny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.