Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté zachránili ženu, která odjela za město zemřít

Život čtyřiačtyřicetileté ženy, která v pondělí odpoledne spolykala léky a odjela autem do Švábova Hrádku o samotě zemřít, zachránili včasným zásahem budějčtí policisté. Ten sice trval pouze půl hodiny, ale během této doby měla každá minuta cenu zlata.

Celou událost oznámila policistům v pondělí dvě minuty po půl druhé odpoledne na linku 158 kamarádka ženy, která chtěla skoncovat se životem otravou léky. A operační důstojníci Radomil Metelka a Jaroslav Stanka neváhali a pustili se do práce.

„O dvě minuty později již věděli, po jakém voze s konkrétní poznávací značkou mají pátrat, upřesnili také díky volající oznamovatelce možnou lokalitu a všechny dostupné policejní hlídky začali společně s hlídkami strážníků městské policie směrovat za českobudějovické sídliště Máj k Branišovu,“ líčil mluvčí policistů Jiří Matzner.

Hlídky hledaly modrý Renault Mégane a samozřejmě i 160 centimetrů vysokou ženu s krátkými hnědými vlasy ostříhanými na ježka, která měla být oblečena do modrých riflí a červené bundy. První možnou lokalizaci hledané získali operační důstojníci ve 13.42 hodin podle mobilního telefonu a okamžitě upravili přesun pátrajících hlídek.

„Čtyři minuty před 14. hodinou oznamovatelka upřesnila policistům, že její kamarádka chce pravděpodobně spáchat sebevraždu někde u rybníka. Přesně ve dvě hodiny hlídka policistů Obvodního oddělení Čtyři Dvory našla auto pohřešované v lokalitě U Hada a minutu poté objevili i ženu ležící v trávě,“ popisoval bleskurychlý zásah Matzner.

Žena, která s autem zajela na polní cestu k rybníčku, nekomunikovala, nehýbala se a jen podle pohybu očí bylo zřejmé, že je naživu. „Přivolaný lékař na místě konstatoval, že žena byla ohrožena na životě a rychlá reakce policistů jí život zachránila. Poté byla převezena do nemocnice,“ dodal mluvčí Policie ČR.

Štítky pokus o sebevraždu, pátrání, Švábův Hrádek, České Budějovice, Policie ČR, Policie České republiky, Renault Mégane

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachránili ženu, která odjela za město zemřít  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.