Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Personál restaurace chytil opilého zloděje za ruku

Lupič pod vlivem alkoholu řádil v úterý před 22. hodinou večerní uvnitř restaurace v areálu motelu na Dlouhé louce v Českých Budějovicích. Zatímco se personál plně věnoval hostům, v té době ještě neznámý zloděj kradl v šatně osobní věci zaměstnanců a ze skladu si stihnul ještě uzmout alkoholické nápoje. Na jeho čin se však přišlo včas a nyní mu hrozí až dva roky vězení.

„V restauraci jsem v tu dobu byla jako jeden ze zákazníků. Ten dotyčný vlezl do šatny otevřeným oknem a personálu tam vzal batohy a kabelky. Naštěstí ho ale jeden zaměstnanec viděl, zakřičel na něj, on se v tu chvíli lekl a všechno pustil na zem,“ vyprávěla Budějcké Drbně Tereza Tomková.

Následně se další dva zaměstnanci vydali autem prohledat nejbližší okolí. Měli štěstí, zanedlouho muže chytli. „Měl u sebe i alkohol ukradený ze skladu,“ doplnila Tomková.

Podle tiskové mluvčí českobudějovických policistů Reginy Tupé na místo činu přijeli příslušníci z obvodního oddělení ve Čtyřech Dvorech. Šestadvacetiletého zloděje z Českých Budějovic následně převezli na protialkoholní záchytnou stanici, jelikož byl opilý.

Případ řeší Policie ČR ve zkráceném přípravném řízení. „Dnes dopoledne si muž na služebně policie převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest až dva roky odnětí svobody,“ řekla ve středu Regina Tupá a dodala, že pachatel se pod tíhou důkazů ke svému nezákonnému počínání přiznal.

Štítky restaurace, České Budějovice, Policie České republiky, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Personál restaurace chytil opilého zloděje za ruku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.