Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilá dala policistovi facku, dalšímu podvrtla zápěstí

Na svoje hlučné sousedy si v pondělí před půlnocí stěžoval městské policii obyvatel domu v Loucké ulici na Máji. I když se zdálo, že strážníci všechno vyřeší bez jakýchkoliv problémů domluvou, opak byl pravdou.

Šestašedesátiletá majitelka bytu, ze kterého vycházel hluk, dorazila ke dveřím na invalidním vozíku v doprovodu osmačtyřicetileté ženy.

„Vzhledem k uvedeným skutečnostem byla majitelka standardně vyzvána k podání vysvětlení a poučena o tom, že pokud by se hlídka na místo musela dostavit ještě jednou, byl by celý případ předán k došetření na správní orgán,“ sdělil Václav Sup, mluvčí Městské policie České Budějovice.

Žena se následně za hluk omluvila a uvedla, že má v bytě návštěvu, se kterou hraje karty. Navíc podle Supa uznala, že jejich zábava byla patrně hlasitější, než by bylo zdrávo.

„Když už to vypadalo, že bude celá událost tímto uzavřena, vložila se do řešení přestupku druhá žena, která začala strážníky častovat těmi nejvulgárnějšími výrazy, které zakončila výhrůžkami zabitím,“ popisoval Václav Sup a dodal, že její jednání mělo i nečekané pokračování, když jednoho ze strážníků udeřila rukou do obličeje.

„V ten okamžik byla žena svedena na zem a pomocí hmatů sebeobrany spoutána rukama za zády,“ řekl mluvčí. Její agrese nekončila ani během převozu na policejní služebnu. Ve vozidle pokračovala ve svých výhrůžkách a nadávkách, které završila i plivanci. „To celé vyvrcholilo při umisťování ženy do cely, když se se strážníky a policisty začala prát tak zuřivě, až jednomu z nich podvrtla zápěstí,“ konstatoval Václav Sup.

Při následné orientační dechové zkoušce byly ženě naměřeny téměř dvě promile alkoholu v dechu.

Štítky České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá dala policistovi facku, dalšímu podvrtla zápěstí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.