Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Okrádali provozovatele hracích automatů, teď jsou stíháni

Pětice mužů, které pojí příbuzenské vztahy, organizovaně okrádala provozovatele výherních loterijních terminálů. Teď je ale obvinili jihočeští kriminalisté. Dalších asi patnáct lidí policisté prověřují. Skupina totiž měla působit po celé republice.

Samotný případ, který je podle kriminalistů velmi složitý, sledují policisté od začátku letošního roku. „Pachatelé překonali zabezpečovací mechanismus automatu, který sleduje a počítá vsunuté bankovky. Automat si tak zpřístupnili a vsunutou bankovku vytáhli vždy hned zpět. Tímto způsobem tak do herního terminálu jednu bankovku, například v hodnotě dva tisíce korun, načetli dvacetkrát,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Jak dále dodal, displej na terminálu pak vykázal jakoby zůstatek či výhru 40 tisíc korun. Částku si pak nechali standardním způsobem vyplatit u obsluhy herny. U některých hracích terminálů se odstavením zabezpečení dostali k pokladničce přístroje a odnesli peníze i z ní. „První případy této trestné činnosti se začaly objevovat počátkem letošního roku na Táborsku, Písecku, Strakonicku a Českobudějovicku,“ dodal Matzner.

Podle kriminalistů jsou muži, proti kterým už vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro podezření z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupachatelství, pouze vrcholkem pyramidy. „Pětice obviněných mužů ve věku od 32 do 38 let, převážně z Pardubického kraje, má společné rodinné či v tomto případě klanové zázemí. Trestnou činnost však pravděpodobně po celém území republiky páchá několik desítek osob,“ uvedl mluvčí jihočeské policie.

Pěti obviněným mužům hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody ve výši dvou až osmi let. „Obviněná pětice se měla dopustit minimálně šestnácti popsaných a důkazně podložených skutků se způsobenou škodou kolem 750 tisíc korun. Na tři z pětice pachatelů podali kriminalisté podnět k návrhu na vzetí do vazby. Jde o velmi závažnou trestnou činnost, obdobné skupiny pachatelů se dopouští podobně organizovaným způsobem například podvodů na seniorech,“ doplnil Jiří Matzner.

V uplynulých několika letech jde již o několikátou dopadenou organizovanou skupinu zlodějů či podvodníků, kteří do Jihočeského kraje doslova najíždějí páchat trestnou činnost z jiných míst republiky.

Napsala Romana Vébrová, Mediafax

Štítky zloději, podvodníci, hrací automat, policie, kriminalita, Mediafax, okres Tábor, okres Písek, okres Strakonice, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okrádali provozovatele hracích automatů, teď jsou stíháni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.