Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Octavia narazila u Výstaviště do sloupu, zranilo se pět lidí

Poklidný pondělní večer v Budějcích ukončila těžká dopravní nehoda, která se stala v půl desáté na Husově třídě před Výstavištěm. Zranilo se pět lidí.

Škoda Octavia, kterou řídil mladík - ročník narození 1993 - narazila do sloupu veřejného osvětlení.

„Na místě je pět zraněných osob,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí policistů Štěpánka Uhlířová. Ve voze jeli totiž kromě mladého řidiče ještě dva mladíci a dvě dívky.

Dvě dívky a dva mladíci utrpěli středně těžká zranění, převážně zlomeniny horních končetin a poranění zad.

„Tito čtyři byli transportováni ve stabilizovaném stavu na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Nejzávažněji byl zraněn mladý muž, který zůstal zaklíněný ve voze,“ uvedla Petra Kafková, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Jak dodala, po vyproštění příslušníky Hasičského záchranného sboru byl tento mladík transportován s podezřením na mozkolebeční poranění na ARO Nemocnice České Budějovice. „Jeho stav je kritický,“ uzavřela Kafková.

 „Příčiny havárie jsou předmětem dalšího vyšetřování, s největší pravděpodobností ji však způsobila vysoká rychlost,“ doplnila Uhlířová.

Foto a video: Patrik Sponar a Roman Jinšík

Štítky havárie, nehoda, sloup, Škoda Octavia, Výstaviště, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Hasičský záchranný sbor, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Foltýn

Věk opravdu hraje velikou roli, obzvlášť v podobných případech, bohužel. Jde totiž ve většině případů a nedostatečné zkušenosti a tedy i uvědomění si možného rizika! Setkávám se totiž s obdobnými případy téměř denně... Nezbývá než jen popřát aktérům této nehody maximum štěstí a držet jim pěsti. Snad se poučí.. ;-)

Úterý, 4. září 2012, 12:05Odpovědět

Octavia narazila u Výstaviště do sloupu, zranilo se pět lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.