Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neznámý muž se prý pokusil o únos nezletilé dívky

Minulý pátek ve 13.40 hodin odpoledne údajně došlo nedaleko mateřské školy v ulici Oskara Nedbala v Českých Budějovicích k události, která – pakliže se zakládá na pravdě – nemůže nechat klidnými rodiče malých dětí v celém městě. Dle svědectví nezletilé školačky mělo dojít k pokusu o únos dívky neznámým mužem.

Tisková mluvčí Policie České republiky Regina Tupá Budějcké Drbně k tomuto případu řekla: „Mohu potvrdit, že byla policií vyslechnuta za přítomnosti zákonného zástupce nezletilá osmiletá svědkyně, která uvedla, že na uvedeném místě spatřila hnědovlasou deseti až dvanáctiletou dívku s aktovkou na zádech, ke které přistoupil asi čtyřicetiletý muž, chytil holčičku za ruku a snažil se ji dotáhnout k autu.“

Regina Tupá nám dále sdělila, že údajný pachatel měl na očích tmavé brýle, tmavé oblečení a vlasy sepnuté do culíku. Dívka se ovšem násilníkovi vysmekla a utekla. Muž měl pak následně usednout do tmavého vozu blíže nespecifikované značky a odjet. Důležitým markantem, který svědkyně uvedla, by mohli být dva psi, které měl neznámý muž v autě.

Kriminalisté se intenzivně případem zabývají. Okamžitě informovali všechny ředitele základních škol, protože není doposud známo, kterou školu dívka navštěvuje. „V této souvislosti vyzýváme poškozenou dívku či jejího zákonného zástupce, aby se přihlásili na telefonní číslo 158, případně na jakoukoli policejní služebnu,“ řekla Regina Tupá. Svědectví zmiňované holčičky je totiž pro další průběh vyšetřování stěžejní. „Doposud se nám totožnost dívky nepodařilo zjistit,“ dodala Tupá.

Kriminalisté dále vyzývají případné svědky uvedeného incidentu, aby se se svým svědectvím taktéž hlásili na policii, neboť je velmi důležité, už jenom pro klid rodičů, aby byl tento čin co nejrychleji objasněn, či zda se vůbec stal tak, jak je mladou svědkyní popisován.

Autoři

Štítky Oskar Nedbal, České Budějovice, Policie České republiky, únos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý muž se prý pokusil o únos nezletilé dívky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.