Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nehody způsobila jízda na červenou a předjíždění

Krajské silnice letos zatím nesužovala žádná sněhová kalamita, jako v minulém roce, zato na jejich zrádnost v zimním období stále doplácí velké množství řidičů. V uplynulých několika hodinách se v Jihočeském kraji stalo kolem patnácti dopravních nehod, při nichž byli lehce zraněni tři lidé.

Za ty nejvážnější kolize ale kluzké silnice nemohly. V obou případech totiž selhal lidský faktor. K nepříjemné srážce dvou osobních aut došlo v úterý krátce před půl jedenáctou večer v Budějcích u viaduktu.

„Střet pravděpodobně zavinil řidič Toyoty Verso jedoucí po Rudolfovské, který nedal přednost, vjel do křižovatky s Nádražní na červenou a narazil z boku do Škody Octavia,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

V octavii zůstali uvíznutí tři cestující, kteří se nemohli z auta dostat. Zasahující hasiči museli nejprve odtlačit toyotu od pravého boku škody a pak teprve z předních sedadel vyprostili dvě dospělé osoby.

„Na zadním sedadle seděla holčička, které hasiči nejprve nasadili krční límec a poté ji z vozu vyndali ven,“ upřesnila mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů a dodala, že silnice byla jednotkou hasičů uklizena až kolem půlnoci.

Záchranáři ošetřili dvaatřicetiletou řidičku se zhmožděninami ramene a jedenáctiletou dívku s podezřením na pohmoždění krční páteře a oděrkami. „Obě byly převezeny na kontrolu na úrazovou ambulanci českobudějovické nemocnice,“ sdělila Budějcké Drbně mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Dlouhé čtyři hodiny byl dnes ráno a dopoledne řízen kyvadlově provoz na silnici mezi Branišovem a Dubným na Českobudějovicku, kde došlo k čelnímu střetu Peugeotu 307 a Nissanu Micra. Také v  tomto případě museli hasiči vyprošťovat.

„Řidič jedoucí od Branišova předjížděl náklaďák a v protisměru se čelně střetl s dalším osobním vozidlem,“ uvedl Bajcura. Jeho slova upřesnila Petr Kafková, mluvčí ZZS Jihočeského kraje. „Dvaapadesátiletá žena utrpěla pouze pohmožděniny horních a dolních končetin a byla převezena do nemocnice na kontrolní rentgen.“

Další nehoda se stala dnes po ránu na Prachaticku u viaduktu u obce Kubova Huť, kde se převrátila na bok dodávka. Doprava byla omezena dopoledne také kvůli nehodě u Letů na Písecku na silnici I/4.

„Od rána došlo v Jihočeském kraji k necelým patnácti haváriím. Většinou se jedná o nedobrzdění. Českobudějovičtí nehodáři jezdí od jedné nehody k druhé,“ informoval Budějckou Drbnu kolem půl čtvrté Milan Bajcura.

Foto: Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, viadukt, Branišov, Dubné, České Budějovice, Policie ČR, HZS Jihočeského kraje, ZZS Jihočeského kraje, silnice, Jihočeský kraj, Škoda Octavia, Toyota, Toyota Verso, Nissan, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehody způsobila jízda na červenou a předjíždění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.