Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Naposledy byl viděn, jak jeho tělo plave hlavou dolů

O jedenatřicetiletém muži z Budějc, jenž o víkendu s největší pravděpodobností utonul u Malého jezu v řece Malši, jsme vás již včera informovali. Jelikož se jihočeským policistům stále nepodařilo pohřešovaného nešťastníka najít, žádají prostřednictvím Budějcké Drbny o pomoc širokou veřejnost.

Tomáš K., který měří 160 až 170 centimetrů, je hubené atletické postavy, má šedomodré oči, tmavohnědé krátké vlasy česané dozadu, šel do řeky pouze v tmavých kraťasech.

„Naposledy ho viděla mladá dívka v sobotu deset minut před devátou hodinou večer. Řekl jí, že se jde vykoupat, u jezu si sundal bílé tričko, ponožky, boty a vstoupil do vody,“ řekl mluvčí Policie ČR Milan Bajcura.

Jak dále uvedl, Tomáše K. uprostřed jezu strhl silný proud. „Dívce se jej nepodařilo zachránit, pouze viděla, jak jeho tělo plave hlavou dolů směrem po proudu k Modrému mostu,“ doplnil Bajcura.

Muže se nepodařilo nalézt ani vylovit přivolané jednotce HZS České Budějovice, která na místo dorazila vzápětí. „I přes provedená opatření jsme Tomáše K. nevypátrali, v důsledku zvýšeného průtoku řek Malše a Vltava, ani do nedělního večera,“ zmínil Milan Bajcura.

„Pravděpodobně se jedná o utonulou osobu, proto žádáme občany o zvýšenou pozornost v oblasti toku Malého jezu, soutoku Malše s Vltavou, slepého ramena, dále po proudu řeky Vltavy a zejména u jezů na tomto toku,“ uzavřel mluvčí jihočeské policie.

Kdo by měl jakékoli poznatky o pohřešovaném Tomáši K., ať okamžitě informuje Policii České republiky na tísňové lince 158.

Štítky Tomáš Klhůfek, utonulý, muž, Malše, Vltava, pátrání, policie, hasiči, České Budějovice, Drbna.cz, Policie České republiky, Modrý most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naposledy byl viděn, jak jeho tělo plave hlavou dolů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.