Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na pětici Romek podezřelých z krádeže upozornil telefonát

Městští strážníci v Českých Budějovicích se opět nenudili. V poslední chvíli je zaměstnávají převážně krádeže čehokoli odkudkoli. Příkladem mohou být následující dva případy, které mají tohoto společného jmenovatele. Další společným prvkem těchto případů, je úspěšný zásah strážníků, kteří pachatele těchto krádeží zadrželi.

Na pětici Romek podezřelých z krádeže upozornil telefonát

Dne 10. 11. 2011 v 12:10 hod. bylo na linku 156 přijato oznámení na pohyb 5 osob (žen romské národnosti) podezřelých z krádeže v obchodě se značkovým textilem v ulici Biskupská. Jelikož oznamovatel uvedl i přesný popis osob a směr kam měly jít, byla na místo vyslána i hlídka strážníků MP ČB, aby se pokusila osoby odpovídající popisu najít a zadržet. To se strážníkům nakonec podařilo, neboť si celé skupinky všimli, jak vychází z obchodní galerie na náměstí PO II. Před východem z obchodního domu byla pětičlenná partička zastavena a vyzvána k prokázání totožnosti. Jelikož byly ženy z této skupiny podezřelé ze spáchání přečinu krádeže, byla na místo přizvána i hlídka Policie ČR, aby si celý případ převzala k dořešení.

 

Drzý zloděj ukradl ledvinku z kabiny kamionu – pokusil se s ní utéci, ale byl dvěma muži dostižen, přesto se však pokusil ledvinku bránit dále i za cenu násilí. Muži ho však přemohli a přivolali na pomoc strážníky…

Dne 10. 11. 2011 v 14:35 hod. bylo na linku 156 přijato oznámení na krádež tzv. ledvinky ze zaparkovaného nákladního vozidla stojícího v objektu firmy zabývající se výrobou pekařských a cukrářských směsí se sídlem v Tovární ulici. Z tohoto důvodu byla na místo vyslána hlídka strážníků MP ČB, které okradený muž a jeho kolega sdělili, že povedeného zlodějíčka (občan romské národnosti) společnými silami zadrželi.

Tohoto muže si všimli právě v okamžiku, kdy se ledvinku pokoušel z vozidla odcizit. Ten však, když zjistil, že jeho pokus o krádež byl prozrazen, vzal nohy na ramena a snažil se oběma mužům utéci. To se mu však nezdařilo, neboť byl úspěšně dostižen.

 

Muž se však nehodlal ledvinky vzdát jen tak lehce a bez boje, a proto se pokusil ukradenou tašku bránit násilím. Muži ho však přemohli a na pomoc zavolali strážníky. Tím však mužova snaha z místa činu utéci neskončila a i přes přítomnost strážníků se opět pokusil „zdrhnout.“  Proti muži tak museli být použity donucovací prostředky a následně i služební pouta tak, aby mu bylo v dalším podobném jednání zabráněno. Celý případ byl pak předán přivolaným policistům, kteří si případ převzali k dořešení.

Při rozhovoru mužů se strážníky se zjistilo, že okradený muž měl v ledvince nejen veškeré doklady, platební karty a finanční hotovost kolem 1500 Kč ale i to, že tento muž daného večera nenavštívil pouze tento jeden kamion, ale i další v sousedním areálu, ze kterého se mu podařilo odcizit další cennosti včetně mobilních telefonů, kreditních karet, apod.

 

Autor: Mgr. Václav Sup, MPČB

 

Štítky krádež, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pětici Romek podezřelých z krádeže upozornil telefonát  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.