Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Husově třídě ráno pobíhalo stádo pěti koní

Nejen koně pod kapotou se objevili v úterý před devátou hodinou ranní na Husově třídě. Podle informací, které se Budějcké Drbně podařilo získat, uteklo stádo pěti koní nejspíš od centra zajišťující péči o postižené na sídlišti Vltava. Policisté přijali oznámení o jejich volném pohybu zrovna v okamžiku, kdy se zvířata nacházela na křižovatce s Vodňanskou ulicí.

Celou situaci viděla na vlastní oči čtenářka Budějcké Drbny Jasmína Pražáková. „Ráno jdu po Husovce, poblíž zastávky U Parku vylezu z malého místního obchůdku a naproti mně stádo splašených koní. Celá Husovka stála, kolem nich jen policisté a náhončí. Běželi po hlavní silnici a taky po chodníkách. Jen tak tak jsem uhnula,“ popisovala svědkyně.

„Policisté z českobudějovického oddělení hlídkové služby společně se strážníky městské policie museli zabezpečit plynulost a bezpečnost silničního provozu,“ řekla Drbně mluvčí Policie ČR Regina Tupá.

Dalšímu pohybu koní se jim podařilo zamezit krátce před devátou hodinou ranní u veterinární kliniky v ulici Na Zlaté Stoce. Urazili tedy pořádný kus! „Apelujeme na všechny majitele hospodářského zvířectva, aby si řádně zabezpečili své farmy i ohradníky!“ nabádá mluvčí policistů.

Štítky volně pobíhající koně, České Budějovice, Husova třída, Drbna.cz, Vltava, Policie České republiky, Husova kolonie, Zlatá stoka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Husově třídě ráno pobíhalo stádo pěti koní  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.