Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž nelegálně šířil hudbu a filmy, hrozí mu vězení

V síti českobudějovických kriminalistů uvízl sedmadvacetiletý podvodník, který na internetu nabízel hudbu a filmy bez souhlasů autorů. Tím jim způsobil škodu ve výši nejméně 158 tisíc korun.

„Policistům se v těchto dnech podařilo dotáhnout do zdárného konce další případ Porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi, tedy trestného činu, který se v posledních letech díky počítačové technice velmi rozšiřuje. Jeho zjištění, prokazování a vlastní trestní stíhání není jednoduché. Od kriminalistů vyžaduje opravdu mravenčí práci a vysokou profesionální odbornost,“ řekla pro Budějckou Drbnu mluvčí kriminalistů Regina Tupá.

Z uvedeného trestného činu policisté obvinili sedmadvacetiletého muže z Budějcka, který podle sdělení mluvčí bez souhlasu nositelů autorských práv nabízel pomocí internetových stránek ostatním uživatelům na webu datové soubory s hudebními a audiovizuálními díly.

„Policisté nejen tento, ale i další případy porušování autorských práv intenzivně šetří. Muži v případě prokázání viny hrozí za jeho nezákonné jednání až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Regina Tupá.

Štítky právo, autorské právo, Drbna.cz, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž nelegálně šířil hudbu a filmy, hrozí mu vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.