Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž bez řidičáku si dal jointa a pak se projížděl po městě

Dne 16. listopadu 2011 v 0:35 hod. zastavila hlídka strážníků provádějící kontrolní činnost v ulici M. Horákové podezřelé vozidlo tovární značky Renault. Toto vozidlo bylo zastaveno za pomoci výstražného a akustického znamení a nápisu STOP před čerpací benzinovou stanicí, kam jeho řidič před strážníky odbočil.

Zde se řidič strážníkům prokázal náhradním občanským průkazem, ale doklady od vozidla ani řidičský průkaz již schopen předložit nebyl. Tyto doklady měl údajně ztratit a řidičský průkaz, jak hlídce uvedl, mu nikdy vydán nebyl. Na dotaz zdali před jízdou nepožil alkohol či jinou omamnou či návykovou látku pak přítomnou hlídku „odzbrojil“ svou upřímností, když přítomným mužům zákona bez vytáček sdělil, že asi pře hodinou vykouřil jointa marihuany.

Z výše uvedených důvodů byla na místo přivolána i hlídka Police ČR, které byl případ předán k dořešení. Po jejím příjezdu byl 22letý mladík z Netolicka podroben testu, který přítomnost omamné látky v těle mladíka potvrdil.

Vloupání do pizzerie v ulici Hroznova
Dne 16. listopadu 2011 v 4:10 hod. bylo na tísňovou linku 156 přijato telefonické oznámení na vloupání do pizzerie ulici Hroznova. Z tohoto důvodu byly na místo vyslány i dvě autohlídky MP ČB, které do ulice dorazily ani ne do tří minut od nahlášení události.
Dle slov oznamovatele měl být jeden muž stále uvnitř objektu, zatímco druhý z pachatelů se měl vydat směrem do ulice Česká, kudy se rozhodl z místa utéci. To se mu však nepodařilo, neboť byl zpozorován přijíždějící hlídkou strážníků na rohu Krajinské a Hroznovy, kde byl zadržen.

Jednalo se o 38letého muže z Krumlovska, u kterého byla ihned provedena kontrola, zdali nemá zbraň (s negativním výsledkem). Muž byl následně předán přivolaným policistům, jež si celý případ převzali k dořešení.

V garáži obývané bezdomovci nalezli strážníci televizní antény za 24 tisíc
Dne 15. listopadu 2011 v 11:50 hod. prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost v ulici Blahoslavova, kde si v prostoru řadových garáží strážníci povšimli jedné pootevřené garážové kóje. Z této garáže vystoupily celkem čtyři osoby, které byly na místě zkontrolovány. Při jejich kontrole si však hlídka všimla jejich zřetelné nervozity, a proto přistoupila i ke kontrole prostoru samotné garáže, v níž strážníci nalezli celkem 62 kusů originálně zabalených krabic s logem internetového obchodu zabývajícího se prodejem elektroniky.  V každé z této krabic přitom byla širokopásmová výkonná anténa. Souhrnná cena těchto balení byla odhadnuta na 24 tisíc Kč.

Jelikož strážníci neuvěřili tvrzení čtveřice, že tyto bedny muži dostali od neznámého dobrodince, který jim je dal, aby si je mohli sami prodat, byla na místo přivolána i hlídka Policie ČR, které byl případ předán k dořešení.

Autor: Mgr. Václav Sup, MPČB

Štítky Renault, garáž, Česko, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž bez řidičáku si dal jointa a pak se projížděl po městě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.