Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladá žena přijela do Budějc zemřít, policisté ji zachránili

Budějčtí policisté z oddělení hlídkové služby ve spolupráci s operačními důstojníky linky 158 před týdnem zachránili život mladé ženy ze středních Čech, která se v hotelu na Žižkově třídě rozhodla předávkovat léky. Na místo dorazili právě včas, pohřešovaná už byla v kritickém stavu.

Žena nechala minulé úterý doma dopis na rozloučenou a zmizela. Rodinní příslušníci ale okamžitě informovali policisty, kteří potřebovali v nejkratším možném čase získat nejen důležité informace, ale zároveň i co nejpřesnější popis pohřešované ženy a lokalizaci mobilního telefonu.

„Kolegové ze středních Čech informovali českobudějovické operační důstojníky tísňové linky 158 o tom, že podle provedené lokalizace mobilního telefonu by se pohřešovaná žena mohla pohybovat v centru Českých Budějovic,“ řekla mluvčí policistů Regina Tupá.

Zkušený operační důstojník využil své místní znalosti a vyslal hlídku z oddělení hlídkové služby směrem na Žižkovu třídu. „Policisté provedli šetření i v blízkém hotelu, kde na recepci zjistili, že pohřešovaná mladá žena se zde před několika minutami ubytovala,“ dodala.

Když strážci zákona dorazili ke dveřím pokoje, uslyšeli sténání. Žena ale nebyla schopna zevnitř odemknout, na řadu tedy musely přijít náhradní klíče. Pohřešovaná ležela na zemi a nemohla se zvednout. S policisty ani nedokázala komunikovat.

„V pokoji policisté nalezli prázdné obaly od léků, a tak ihned přivolali na místo lékaře Zdravotnické záchranné služby,“ uvedla Tupá s tím, že doktor na místě po provedeném prvotním ošetření policistům sdělil, že žena je v přímém ohrožení života. Z toho důvodu byla okamžitě převezena do českobudějovické nemocnice. Její současný zdravotní stav je stabilizovaný.

Policistům se tak podařilo zachránit jeden mladý život. „Slova díků by rozhodně měla zaznít. Jmenovitě patří operačním důstojníkům linky 158 Josefu Koblicovi, Radomilu Metelkovi a policistům z oddělení hlídkové služby Marku Moucalovi a Zdeňku Kozlovi. Všichni bezesporu naplnili policejní heslo Pomáhat a chránit,“ uzavřela mluvčí.

Štítky pokus sebevraždy mladé ženy, Žižkova třída, České Budějovice, záchrana policisty, Středočeský kraj, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena přijela do Budějc zemřít, policisté ji zachránili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.