Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městská policie nezahálí- strážníci chytili zloděje, útěkáře, opilce....

Také dnes vám přinášíme svodku událostí, které včera řešili strážnící MP ČB. Je vidět, že službu mají opravdu pestrou a evidentně i fyzicky náročnou, když např. stíhají utíkající mladíky, nebo vyprošťují opilce z plotu. Jsme velmi rádi, že vám můžeme díky spolupráci našeho portálu s Městskou policií České Budějovice pravidelně přinášet aktuality, které se týkají, nebo mohou týkat každého z nás. Navíc se můžete přesvědčit, že práce strážníků MP nespočívá pouze v nandavání botiček, což dokazují i následující případy.

Strážníci po krátké honičce zadrželi zloděje kovů

Dne 11. 10. 2011 v 13:13 hod. bylo přijato oznámení od osoby, která na lince 156 uvedla, že se v blízkosti jejího domu v ulici Žerotínova pohybují dvě podezřelé osoby patrně romské národnosti, které zde kradou plechy v nedaleké zahradě. Z tohoto důvodu byla na místo vyslána i autohlídka strážníků MP ČB, která oba jmenované muže spatřila přímo při činu, jak vynášejí staré plechy ze zahrady na konci ulice Mikuláše Faulfiše do předem přistavené kárky.

Oba mladíci (16 a 19let) se dali v okamžiku spatření přijíždějící hlídky okamžitě na útěk. Strážníci se proto rozdělili, a zatímco jeden z hlídky se za muži rozběhl po svých, druhý ze strážníků se rozhodl, že jim nadjede služebním vozidlem. Na křižovatce ulic Korandova a Mikuláše z Husi tak byli oba mladíci dostiženi, a když pochopili, že jejich útěk byl zmařen, strážníkům se „vzdali.“   

Oba muži byli poté převezeni zpět na místo, kde měli krást, aby zde podali vysvětlení. Ani jeden z mužů nic nezapíral a před strážníky se ke svému činu přiznali i s tím, že hlídce označili přesné místo, ze kterého plechy kradli. Jelikož se při prověřování totožnosti jednoho z mužů zjistilo, že byl za podobný majetkový přestupek již trestán, byla na místo přivolána i hlídka Policie ČR, které byl případ i s oběma pachateli předán k dořešení.

Muž lezl do nemocnice přes plot – skončil na záchytce

Dne 11. 10. 2011 v 22:10 hod. byla vyslána hlídka strážníků MP ČB do ulice L. B. Schneidera, kde se měla neznámá osoba pokoušet vniknout do areálu nemocnice v blízkosti dětského oddělení. Po příjezdu na místo zde strážníci nalezli 23letého muže uvízlého na vrcholku plotu, který již při prvním kontaktu se strážníky jevil známky silné opilosti. Muž byl proto hlídkou vyzván, ať sleze dolů a následně podroben orientační dechové zkoušce, kterou se však i přes několikanásobné provedení nepodařilo u muže (díky jeho stavu) provést.  Z tohoto důvodu byl muž převezen na protialkoholní záchytnou stanici, a až zde mu bylo naměřeno 2,15 promile alkoholu v dechu.

Mladíky po útěku z diagnostického ústavu zadrželi strážníci

Dne 11. 10. 2011 v 21.05 hod. prováděla hlídka strážníků MP ČB kontrolní činnost v oblasti Palackého náměstí, kde si strážníci povšimli dvou mladíků odpovídajících popisu hledaných osob. Ti na sebe upozornili i tím, že se v okamžiku spatření hlídky dali ihned na útěk, bez toho aniž by věděli, jestli o jejich totožnosti strážníci cokoliv ví. V tento okamžik však již hlídka neměla žádné pochybnosti a prchající dvojici Novou ulicí (14letí chlapec z Táborska a stejně starý hoch z Českých Budějovic) zadržela. Při následné lustraci osobních údajů se potvrdilo dobré oko strážníků, neboť přes operační středisko městské policie bylo zjištěno, že jde o dvojici, která utekla z diagnostického zařízení v homolích.

Muž z Prahy se zákazem řízení na sebe upozornil rozbitým světlem

Dne 12. 11. 2011 v 1:40 hod. prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost v ulici Riegrova, kde si strážníci povšimli červeného vozidla Škoda Octavia, jehož řidič se po zpozorování hlídky rychle rozjel k nejbližší křižovatce, kde se otočil a začal urychleně ujíždět pryč. Z tohoto důvodu se strážnici za vozidlem, kterému navíc nesvítilo pravé přední světlo, rozjeli a řidiče za pomoci VOAZ a nápisu STOP zastavili. Při následné kontrole dokladů však bylo zjištěno, že se šofér vozu nejenže dopustil přestupku proti bezpečnosti silničního provozu, ale zároveň, že má i vysloven zákaz řízení a to necelé dva měsíce.

Tato netrpělivost se tak může 37letému muži z Prahy ošklivě vymstít, neboť za maření výkonu úředního rozhodnutí může skončit, v případě že bude uznán vinným, až na 3 roky za mřížemi. Celý případ byl následně předán přivolané hlídce policie, která si muže od strážníků přebrala. 

 

Autor: Mgr. Václav Sup, MPČB

Autoři

Štítky obecní policie, České Budějovice, plech, Praha, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie nezahálí- strážníci chytili zloděje, útěkáře, opilce....  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.