Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lupič přepadl pumpu, za několik minut skončil v poutech

Jen několik minut unikal spravedlnosti dvaadvacetiletý mladík z Budějcka, který ve středu v půl jedenácté večer přepadl obsluhu benzinové čerpací stanice vedle multikina CineStar. Poté, co pachatel loupežného přepadení nedostal požadované peníze, z místa činu utekl. Policistům se jej ale nedlouho poté podařilo zadržet.

Místem řádění lupiče se stala pumpa v ulici Milady Horákové. „Nebezpečný agresor vstoupil do objektu benzinky a pod pohrůžkou užití střelné zbraně požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Čerpadlářka mu však peníze odmítla vydat, a tak agresor místo činu opustil,“ uvedla mluvčí Policie ČR Regina Tupá.

Pracovnice čerpací stanice však díky sdělení veškerých skutečností a velmi přesnému popisu možného pachatele navedla muže zákona na stopu ozbrojeného mladíka, a tak se zasahujícím policistům z obvodního oddělení ve Čtyřech Dvorech a jejich kolegům z českobudějovického oddělení hlídkové služky lumpa podařilo nedlouho poté zadržet.

„Po zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže bude státnímu zástupci podán podnět k návrhu na vzetí dvaadvacetiletého muže do vazby. Trestní zákoník na takové jednání, v případě prokázání viny, pamatuje trestem odnětí svobody v délce trvání dvou až deseti let,“ upřesnila Regina Tupá.

Díky našemu pohotovému čtenáři Matěji Simotovi si můžete exkluzivně prohlédnout část pátrací akce.

Video: Matěj Simota

Štítky loupež, přepadení, čerpací stanice, Robin oil, Milady Horákové, České Budějovice, policie, Cinestar, Milada Horáková, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič přepadl pumpu, za několik minut skončil v poutech  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.