Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dva ztracení houbaři se potkali uprostřed lesa

Život někdy vymýšlí neuvěřitelné příběhy. Jeden takový se odehrál tento týden ve čtvrtek na Šumavě a hlavní role v něm sehráli dva lidé - 65letá žena z Písecka a 15letý chlapec. Nad houbaři zvítězilo pro ně neznámé prostředí tamních lesů a oba se kdesi na Vimpersku ztratili.

Pohřešování své přítelkyně oznámil strážcům zákona její partner po půl druhé odpoledne. „V lokalitě U sloupů ve Vimperku se každý z nich vydal svou cestou na houby do lesa. Žena se však k vozidlu, kde měli sraz, nevrátila,“ uvedla mluvčí prachatických policistů Martina Joklová.

Během tohoto pátrání vimperských a hornovltavických policistů se na linku 158 ozvala žena, které se ve stejné lokalitě ztratil její 15letý syn. A velká náhoda svedla oba pohřešované dohromady, když na sebe v lese narazili.

„Zatímco žena byla bez mobilního telefonu, chlapec ho naštěstí u sebe měl, proto mohl kontaktovat policii. Od té chvíle jsme věděli, že se nachází na nějaké lesní cestě a že jsou v pořádku. Policisté oba zbloudilce našli o půl třetí a předali je jejich blízkým,“ popsala šťastný konec příběhu policejní mluvčí.

Varování pro vášnivé houbaře od policistů je tedy jednoznačné: nechoďte do neznámých lesů bez mobilního telefonu, abyste případně mohli zavolat pomoc. Je vhodné mít s sebou také pití a oblečení do nepohody, pokud byste museli v lese zůstat delší dobu. „Vždy to totiž nemusí dopadnout tak dobře, jako v tomto případě,“ připomíná Martina Joklová.

Štítky ztracení houbaři, Vimpersko, pátrání, pohřešování, Policie ČR, náhodné setkání, les, houbaření, okres Písek, Šumava, Vimperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva ztracení houbaři se potkali uprostřed lesa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.